Ble blå sirup hos Everton for den tidligere Liverpool-manageren. (foto: everton, twitter)

Forrige uke meldte vi at Rafael Benitez var klar for Napoli. Ikke et syltynt rykte fra Italia, men spanjolens egen uttalelse om at «det ikke var opp til ham, men han var klar». Det endte med at Napoli-eieren styrte unna Benitez og gikk for Rudi Garcia. Denne uken er det en La Liga-klubb som ser ut til å bli neste stoppested for veteranen.

Spanjolen har hatt en litt kronglete siste del av karrieren, klubbløs siden vinteren 2022. Det begynner å bli noen sesonger siden han løftet trofeer for Valencia, Liverpool, Chelsea (ble dessverre ingen med Real Madrid). Benitez var stor hos Newcastle, men kom noen år for tidlig til å ha troppen til å snuse på titler.

LES: Fransk toppscorer endelig klar for Chelsea!

Så har det vært en svipptur innom kinesisk fotball før det ble retur til Merseyside til det som viste seg å være den helt gale siden av byen for den tidligere Liverpool-manageren. Nå har det altså åpnet seg en mulighet til retur til La Liga.

Ifølge det madridbaserte mediet Relevo, var suksesstrener hos Rayo Vallecano, Andoni Iraola, toppkandidat til å ta over jobben hos Celta Vigo, men da Bournemouth overbeviste treneren å trekke til Premier League, rykket Benitez over natta opp som toppkandidat.

LES OGSÅ: Dortmund tester Ajax i forhandlingene om midtbanespiller

63-åringen tar med seg bred erfaring fra spansk fotball som trener for Real Madrid, Valencia, Osasuna, Real Valladolid og Tenerife. Ifølge Relevo ble forhandlingene mellom Benitez og Celta (13. plass i La Liga) trappet opp, med mål om å offentliggjøre en avtale denne uken.