Endelig er Trond Fredriksen tilbake i toppfotballen

(c) Bilde: Ull/Kisa: Trond Fredriksen

Det var mye som ikke stemte helt i Aalesund mens Trond Fredriksen var trener, alt fra å skulle skjermes fra media til dårlige resultater og misfornøyde spillere. For ganske nøyaktig et år siden rykket Aalesund ned til OBOS-Ligaen og Trond Fredriksen fikk sparken som hovedtrener. – Det var lett å glemme at Trond Fredriksen var en tidligere Aalesund helt med over 400 kamper for klubben.

Etter nedrykket i fjor tok Lars Bohinen over Aalesund, og Fredriksen har det siste halvåret jobbet i lokalklubben Aksla IL, men med en krystallklar ambisjon om å komme tilbake i toppfotballen. – Nå er han tilbake i manesjen som Ull/Kisas nye hovedtrener.

Les: Brann og Mjøndalen fisker spiss hos klubb som trenger penger

«I Trond får vi inn en trener som matcher det Ull/Kisa Fotball står for,o både når det gjelder den sportslige biten, men også på det menneskelige plan. Vi har vært opptatt av å videreføre utviklingen A-laget har hatt, og det har Trond også vært klar på i samtalene våre», sier daglig leder Cato Strømberg til RB.

Trond Fredriksen har signert en treårsavtale, og tar dermed over stafettpinnen fra Vegard Skogheim.

Lederegenskaper
– I Trond får vi inn en trener som matcher det Ull/Kisa Fotball står for, både når det gjelder den sportslige biten, men også på det menneskelige plan. Vi har vært opptatt av å videreføre utviklingen A-laget har hatt, og det har Trond også vært klar på i samtalene våre, sier daglig leder i Ull/Kisa Fotball, Cato Strømberg til egen web

– Vi føler vi har et solid fundament, og at Trond kan bygge videre på dette. Han har trenererfaring på toppnivå, er hardtarbeidende og svært sulten. Hans lange fartstid i Aalesund viser en person som er et klubbmenneske med lederegenskaper vi er sikre på at vil passe inn i vår prestasjonsgruppe. Det er i tråd med de referansene vi har fått, og som vi tror er viktige for oss i Ull/Kisa Fotball, tilføyer Strømberg.

– En sjanse jeg måtte ta
Fredriksen selv gleder seg til utfordringen.

– Jeg er utrolig glad for at jeg nå er skikkelig tilbake i trenergjerningen. Ull/Kisa er en stor klubb, med gode solide verdier, både i bredden og eliten. Jeg ble skikkelig trigget da Cato (daglig leder Strømberg) ringte, forteller han.

Vår nye hovedtrener begynte umiddelbart å studere flere kamper fra denne sesongen.

– Etter x antall kamper på pc’en og noen gode samtaler med Cato var jeg ikke i tvil. Dette måtte jeg bare være med på, sier Fredriksen og utdyper;

– En klubb med et stort potensiale, et lag med gode spillere og ikke minst en måte å spille fotball på, som gjør at dette er noe å bygge videre på. Vegard Skogheim har gjort en kjempejobb og jeg gleder meg virkelig til å jobbe videre med det som utgangspunkt, sier 41-åringen, som altså har signert en avtale ut 2021.

Fredriksen flytter til Jessheim i januar, og leder sin første Ull/Kisa-trening når A-laget starter oppkjøringen torsdag 3. januar.

Ull/Kisa spilte kvalifisering til Eliteserien denne sesongen, men røk i første runde mot divisjonskollega Sogndal.