Marcelo ber til fotball-gudene. (foto: fifa)

Spanske skattemyndigheter fortsetter å cache inn på søkkrike La Liga spillere og managere. Ikke rart er det de største klubbene som har de fleste tilfellene, de har mest penger. – Nå kommer nok et Real Madrid tilfelle.

Real Madrids stjerneback Marcelo innrømmer ifølge flere spanske medier skattesvindel.

Marcelo akseptert en betinget fengselstraff på fire måneder, samt en bot på 750.000 euro.

Som de andre har han satt opp et selskap i skatteparadis for å skjule inntekter, også han fra bilderettigheter. (nå er han sikkert glad de er mindre verdt enn rettighetene for Ronaldo)

Jose Mourinho som nå er Manchester United manager kan sikkert med glede se tilbake på sin tid i Spania. For ikke mange dagene siden innrømmet også han skyld i en skattesak fra Real Madrid tiden.(2010 til 2013)

Les: El Mundo: Godtar fengsel etter skattesak

Dealen er at man må godta fengsel, betale tilbake det de skylder pluss en klekkelig bot. Teknisk rett er de alle fengslet, men hvis straffen er under 2 år (som alle disse sakene ender opp med) sones straffen på prøveløslatelse.

Det er derfor svært lite sannsynlig at Marcelo må sone straffen sin i fengsel.

Cristiano Ronaldo ble dømt for samme forhold som Marcelo og endte med å betale en bot på nesten 200 millioner kroner pluss fengsel (og han er prøveløslatt)

Den brasilianske stjernen er foreløpig den siste spilleren i spansk fotball som får sanksjoner for å ha bedratt skattekontoret. Lionel Messi byttet ut sin 21 måneders fengselsstraff for sjekk på 250.000 €, mens Cristiano Ronaldo måtte bli enige om en to års suspendert straff og 19 millioner euro (16,9 millioner kroner). Jose Mourinho, Luka Modric, Javier Mascherano og Angel Di Maria har også gjort avtaler med spanske anklagere.