(c) Foto: FC Barcelona: En tydelig gravid Xavi løfter La Liga trofeet over hodet.

Det er få som kan matche karrieren til Xavi Hernández og nesten ingen som har regjert midtbanen slik som han. Den spanske Barcelona legenden valgte å «trappe ned» mot pensjonisttilværelse i Qatar, men etter årets sesong slutter han i Al Sadd og har ingen ny klubb i tankene (det har vi), ihvertfall ikke som spiller.  

En utrolig reise er snart over

39-åringen, vant åtte La Liga-titler og fire mesterligatrofeer i sin Barcelona-karriere. Han var svært viktig på det spanske landslaget med 133 kamper med flagget på brystet. – Vi tør påstå at Spanias VM-triumf i 2010 og EM-gull i 2008 og 2012 trolig ikke ville skjedd uten Xavi.

«Det har vært et privilegium å spille fotball til jeg ble 39 år. Denne sesongen blir min siste som spiller, men jeg håper framtiden byr på sjansen til å være trener» sier Xavi.

Han er den spilleren som står med flest kamper for Barcelona med 767. Han debuterte for katalanerne under Louis van Gaal. Xavi scoret 85 mål og vant hele 25 titler med klubben fra 1998 til 2015.

En fremtid der han ikke har en rolle i Barcelona virker nesten helt utenkelig.

Da forlot han Barcelona til fordel for Al Sadd på en treårskontrakt.

«I løpet av de fire neste ukene vil jeg knyte på meg skoene og spille de siste kampene av en uforglemmelig reise som varte i 21 år og har tatt meg overalt i verden»

.

 

Xavi vil bli trener
En av de største fotballstjernene på 2000-tallet, Xavi (39), har bestemt seg for å legge opp og satse som trener.

Han har klare tanker om hvordan han vil ha det som trener:
– Jeg elsker å se lag som tar initiativet på banen og spiller angrepsfotball og treffer essensen av det vi alle elsket i vår barndom, sier Xavi ifølge AS.
Xavi kom til Barcelonas akademi som 11-åring og var i klubben i 24 år. Derfor er han naturlig nok påvirket av klubbens fotballfilosofi.