En stjerne er født, tidenes yngste målscorer noensinne for Barcelona

Ingen grunn til å vente. Har valgt landslag.

Det er ingen grunn til å vente å lære seg navnet for 16 år gamle Ansu Fati, det er ikke mange som klarer å få Leonel Messi til å felle en tåre og dele ut bamseglemmer. 

I Barcelona har de vært klare over at de sitter på gull, og i går skjønte resten av verden det også. Ansu Fati som i går var 16 år og 304 dager ble Barcelonas yngste La Liga-målscorer noensinne da han i 2 – 2 kampen mot Osasuna scoret det første utligningsmålet

Første spiller født i 2002 på banen i La Liga

Leonel Messi har tatt Tenåringssensasjonen under sine vinger og presset på for en debut som kom sist helg. – Ansu Fati ble den nest yngste spilleren som debuterte for klubben i forrige helgs 5-2-seier over Real Betis og i går røk en rekord, vi tror det blir flere etterhvert som tiden går.

Les: Özil er langt fra å være «has been» hos Arsenal

Det historiske målet for katalanerne kom etter 51 minutter, målet og stemningen rørte Leonel Messi at han var nødt til å dele ut en klem etterpå. – Spansk presse skal ha overhørt en kommentar om at dette er grunnen til han elsker fotball.

«Det er en ære å være den yngste målscoreren noensinne for FC Barcelona i La Liga», sier Ansu Fati ifølge Football Espana.

«Jeg håper jeg kan score mange flere mål i denne trøya i fremtiden».

«Hver sjanse jeg får denne sesongen, vil jeg prøve å gripe»

Fati har dobbelt statsborgerskap. Han ble født i Guinea-Bissau, men har også spansk statsborgerskap.

Les på Popdiol: Solsidan kommer snart, her er de første bildene

 

Ansu Fati har gått i skole på Barcelona sitt spesielle akademi La Masia og signerte nylig en treårskontrakt med imponerende 100 millioner euro i utkjøpsklausul. Forrige kamp måtte Barcelona be foreldrene om tillatelse for at Fati skulle få spille i La Liga, rett og slett fordi han er så ung og at kampen spilles etter leggetid for små barn. – Skulle likt å se de foreldrene som ville sagt nei takk til en slik forespørsel.

Moren og faren hans var selvfølgelig mer enn glade for at han tok seg til feltet i 5-2-seieren klokken 21 lokal tid, og det var et stolt øyeblikk for hele familien.

Gjennom å reflektere over det spesielle øyeblikket, som sitert av ESPN, sa han: «Jeg så på foreldrene mine og familien min[på tribunen, alle de menneskene som har fulgt meg til dette punktet i min karriere.

«Jeg ble der på banen fordi jeg ikke kunne tro det. Jeg ønsket å glede meg over det øyeblikket. Sannheten er at jeg var veldig nervøs før, men jeg har bare takknemlighet for alle: klubben, manageren, supporterne , som ga meg en flott mottakelse. »

Les på Helsesjefen: Synes du det er vanskelig å få poden til å spise sunn mat. – Her er 10 gode råd

Ansu Fati. Husk navnet.’

Osasuna – Barcelona 2-2
La Liga
7′ 1-0 Roberto Torres
51′ 1-1 Anssumane Fati
64′ 1-2 Arthur
81′ 2-2 Roberto Torres