Alexander Sørloth under oppvarmingen før kampen mot Østerrike i Nasjonalligaen. Foto: Joakim Johansen /Sporten.xom

Hvem skulle tro for noen år siden at Sørloth skulle ende i en av Europas mest spennende klubber. Leipzig i Tyskland er ikke veldig godt likt, men de har eier som driver klubben fantastisk og de satsert ungt men ekstremt spennende.

Spennende trener

Leipzig har kanskje Europas mest interessante unge trener også. Nagelsmann er pådriveren bak kjøpet av Sørloth og dette er meget gode nyheter for den unge trønderen.

Sørloth startet karrieren hos RBK, der gikk han gradene på de yngre lagene, debuten for RBK kom i den 11 juli i 2013 mot Crusanders i kvalifiseringen for Europaligaen, det endte med seier til RBK og mål i debuten.

Det ble få kamper de neste måneden for ett RBK som hadde annen etablert spiss og som kjempet i toppen.

Veien videre for Sørloth ble utlån til Bodø Glimt for hele 2015 sesongen, det ble en trå start, men han ble bare bedre og bedre, det endte med 26 kamper seriekamper og 13 mål.

I november 2015 så ble Sørloth solgt fra RBK til Groningen. Tiden i Nederland startet meget bra med 2 mål på de 4 første kampene, men det ble tråere etterhvert og han endte på 38 kamper og 5 mål på halvannen sesongn i Nederland.

Dansk fotball

Den 1 juni 2017 var det ny klubb på Sørloth, det var i Danmark og Midtjylland som kjøpte han fra Nederland. I Danmark vant Sørloth ligaen og han var en viktige man for Midtjylland det halvåret han var der, han scoret 10 mål på 19 kamper.

31 januar 2018 kom det store sjokket om at Sørloth var klar for PL klubben Crystal Palace. Dette var en mørk tid for Sørloth, med lite tillit fra start i kamper, og det ble mange innhop på slutten av kamper. Sørloth endte på 16 kamper og 0 mål.

I januar 2019 ble Sørloth sendt på utlån til Belgia og Gent ut 2018-2019 sesongen. Det ble 19 kamper og 4 mål i Belgia.

Storscorer i tyrkisk fotball

I august 2019 ble det en overaskende overgang til Tyrkia og Trabzonspor. Dette ble ett stort lykkelig eventyr for både Sørloth og klubben. Det var i Tyrkia det ble født en stor spiss stjerne fra Norge. Det ble 34 seriekampene og 24 mål, og med alle cuper så endte han på 33 mål tilsammen.


Les:


Sørloth debuterte på Norge 29 mai 2016. Han har nå 24 kamper og 8 mål. Nå danner Sørloth ett av Europas mest spennende spissduoer med Haaland.

Neste klubb for Sørloth blir som sagt RB Leipzig i Tyskland og der blir han den nye toppspissen for ett lag som kjemper i toppen og skal spille i CL.

Les:

Flere klubber interessert

Her er det bare å håpe at eventyret fra Tyrkia fortsetterpå banene for Sørloth. Spurs har også vært veldig interessert i Sørloth, men spilletid og det at Nagelsmann virkelig ønsker han, gjorde at valgt ble Tyskland. Overgangen ventes å offentliggjøres om noen dager, men det er noen formaliteter som gjenstår.

Ble ikke satset på

Hvem skulle tro at ungutten som ikke ble satset på i RBK og som opplevde nedturer i både Nederland og England, nå er en av Europas mest spennende angriper.

Signert: Vinnith Andersen