Klar. (foto: barcelona, twitter)

Det siste halve året har Samuel Umtiti stått på lista over spillere på vei ut fra Camp Nou. Newcastle United rettet oppmerksomheten mot Barcelona-forsvareren med sikte på å styrke backlinjen og ta lønnsregninga for Barca. På mandag ble det bekreftet at Barcelona har løst det på en overraskende måte, en løsning som sender Ferran Torres til kamparenaen – og Newcastle tomhendt tilbake til balløya.

En låneavtale ble diskuterert mellom Barcelona og Newcastle der franskmannen ønsket å returnere til Barcelona etter sesongen. Barcelona har forsøkt å sende Umtiti av gårde i fjor sommer, men han var ikke villig til å flytte, og ba om å bli til januar, til tross for at han hadde tilbud på bordet fra Italia.

Les: Blekket såvidt tørt på Coutinho kontrakten – i forhandlinger med utstøtt franskmann

Nå har Umtiti og Barcelona blitt enige om å forlenge arbeidsforholdet. Resultatet blir at Xavi beholder midtstopperen og får endelig Ferran Torres til registeringsskranken hos La Liga.

Umtiti forlenger til 2026 og godtar et solid lønnskutt. Denne overraskende vendingen gir plass til lønnsutgiftene til Torres.

-FC Barcelona uttrykker offentlig sin takknemlighet overfor Samuel Umtiti for den innsats og hengivenhet han har vist klubben. Med denne kontraktsforlengelsen utvider FC Barcelona sin «fair play» og vil kunne registere Ferran Torres, skrives det fra klubben på twitter.

Les: Cavani viser vei gjennom kaoset hos Manchester United

Det blir en underdrivelse å si at klubbpresident Laporta og gjengen er lettet over endelig å kunne sette investeringen på en halv milliard i arbeid.

Let’s play some ball.