Feit John Lennon

Et av mange bevis på hvor korrupt fotballen er det faktum at fotballagent Mino Raiola får lov til å fortsette til tross for å være en ødeleggende kraft for både klubber og spillere. – At Erling Braut Haaland har valgt han vil definitiv lukke noen dører, både på grunn av det ekstreme kaoset som følger «superagenten», press og ekstrem prising. 

Manchester United må betale dyrt for en Haaland overgang, i summen de må betale 150 millioner til agent Mino Raiola som i en kort periode tidligere i år var ekskludert fra å bedrive agentvirksomhet.

Les: Det brygger opp til mer bråk rundt Donnarumma

Den norske spissen har vært genial for Red Bull Salzburg denne sesongen, i Østerrike og i Champions League, det har vekket interesse fra Manchester United, så vel som Borussia Dortmund, Juventus og RB Leipzig. – Trolig ville Liverpool også vært aktuell, men trolig har norsk presse gjennom sitt konstante Haaland mas i retning manager Jürgen Klopp svekket interessen. Det blir som å gifte seg med en katolikk, du får ikke bare dame, men hele familien på kjøpet.

I tillegg til en rapportert avgift på opptil 76 millioner pund er det blitt rapportert av Sun at enhver klubb som ønsker ham, må betale hans agent Mino Raiola 12 millioner pund for å signere 19-åringen.

‘Superagent’ Raiola er en av de mest kjente i bransjen og har meglet noen enorme avtaler, flere inkludert overganger til Manchester United.

Nederlenderen representerte Romelu Lukaku, Zlatan Ibrahimovic, Henrikh Mkhitaryan og Paul Pogba på sine gigant overganger til Old Trafford, han var også grunnen til alle spekulasjonene angående den franske midtbanespilleren før denne sesongen startet. Nesten alle spillere som representerer det mange oppfatter som feil med Manchester United, – kun fokus på penger og ingenting annet.

Sjef Ed Woodward foretrekker å unngå å måtte jobbe med Raiola igjen, likevel kan klubben synes det er verdt bryet og pengene for å sikre signeringen av det norske vidunderet.

Haaland har scoret 16 mål på 14 opptredener i ligaen så langt denne sesongen og lagt til åtte mål på bare seks kamper i Champions League, også, og scoret i fem av de seks kampene inkludert turen til Anfield.

Salzburg er angivelig bare villig til å gjøre en avtale i januar hvis kjøpeklubben vil sende spissen tilbake til dem på lån resten av sesongen.

Mens United trenger flere mål denne sesongen, vil de sannsynligvis se fordelen med å gjøre avtalen for å slå konkurranse til signeringen av en av de mest etterlyste spillerne i verden.

Sønnen til tidligere Leeds United og Manchester Citys Alf Inge Håland har allerede ertet en flytting til Manchester United da han la ut et bilde av ham som signerte en United-skjorte på sosiale medier.

Imidlertid var det hele en del av en «prank» der den tidligere Molde-spilleren også signerte skjorter til andre klubber.