Franck Boli

Hvis man før en sesong skal tippe hvilket lag som får toppscoreren vil det som regel være et av lagene som kjemper i toppen av tabellen. Det at fjordårets toppscorer i Eliteserien ble Franck Boli blir spesielt imponerende når vi vet at Stabæk var nær nedrykk og måtte ut til kvalifiseringsspill for å sikre plassen. 

Slikt blir det lagt merke til og spissen med 17 scoringer har generert en hel rekke tilbud på klubber over hele verden. – Så langt har de alle fått nei takk til svar fra Stabæk.

Les: Debut for Molde som 16 åring, signert med svensk sensasjonslag

Nå melder VG at en kinesisk toppklubb kan kjøpe 25-åringen og at de er villige til å bla opp flere titalls millioner.

«Minst én kinesisk toppklubb vurderer å kjøpe forrige sesongs toppscorer i Eliteserien. Etter det VG har grunn til å tro, handler det om Beijing Guoan»

Det blir isåfall andre gang Stabæk, som alltid sårt trenger penger, casher inn på salg av Boli til Kina.  I 2015 ble han solgt til Liaoning for over ti millioner kroner.

Spilleren selv sier følgende om interessen.

– Jeg har hørt at det er interesse fra Kina. Jeg kan ikke si så mye om det. Vi får se hva som skjer, sier han til VG.

– Jeg syns Kina er et bra land. Ligaen blir bedre for hvert år. Det er mange gode spillere som går dit fra Premier League og La Liga – fra overalt, egentlig. Jeg syns nivået blir bedre hele tiden.