En Franck Boli overgang kan være verdt flere titalls millioner

458
Franck Boli

Hvis man før en sesong skal tippe hvilket lag som får toppscoreren vil det som regel være et av lagene som kjemper i toppen av tabellen. Det at fjordårets toppscorer i Eliteserien ble Franck Boli blir spesielt imponerende når vi vet at Stabæk var nær nedrykk og måtte ut til kvalifiseringsspill for å sikre plassen. 

Slikt blir det lagt merke til og spissen med 17 scoringer har generert en hel rekke tilbud på klubber over hele verden. – Så langt har de alle fått nei takk til svar fra Stabæk.

Les: Debut for Molde som 16 åring, signert med svensk sensasjonslag

Nå melder VG at en kinesisk toppklubb kan kjøpe 25-åringen og at de er villige til å bla opp flere titalls millioner.

«Minst én kinesisk toppklubb vurderer å kjøpe forrige sesongs toppscorer i Eliteserien. Etter det VG har grunn til å tro, handler det om Beijing Guoan»

Det blir isåfall andre gang Stabæk, som alltid sårt trenger penger, casher inn på salg av Boli til Kina.  I 2015 ble han solgt til Liaoning for over ti millioner kroner.

Spilleren selv sier følgende om interessen.

– Jeg har hørt at det er interesse fra Kina. Jeg kan ikke si så mye om det. Vi får se hva som skjer, sier han til VG.

– Jeg syns Kina er et bra land. Ligaen blir bedre for hvert år. Det er mange gode spillere som går dit fra Premier League og La Liga – fra overalt, egentlig. Jeg syns nivået blir bedre hele tiden.