Captain. (foto: arsenal, twitter)

Emmanuel Petit var alt annet en «petit» på banen. Den defensive midtbanespilleren hevet både VM -og EM-trofeet for Les Bleus. Hos Arsenal ble det «bare» 117 kamper, men i en periode der The Gunners stakk av med serietittel (1997/98) og FA Cup-tittel (1998). Franskmannen føler fortsatt sterk tilknytning til Premier League-klubben og følger tett på utviklingen de siste sesongene. Mens pilene peker oppover for Arsenal, er Petit likevel småbekymret for to av de viktigste spillerne til Arteta.

-Min største bekymring er at spillere brenner seg ut ved å ikke få nok hvile, fordi det har kostet Arsenal de siste par sesongene. De har mistet noen veldig viktige spillere på grunn av skader. Jeg tror det samme har skjedd litt denne sesongen. Ødegaard er ikke den samme spilleren som han var forrige sesong for øyeblikket. Han ser litt slurvete ut i alt han gjør, og han ser sliten ut mentalt og fysisk. Det er ikke lett å spille hver tredje dag og også spille for landet ditt, begynner Petit ifølge Goal.

LES: Utstøtt hos Arsenal, superflopp hos Chelsea – Aubameyang har endelig fått treneren som skjønner greia

Heller ikke Bukayo Saka har sett ut sånn Petit mener han bør.

-Jeg er veldig bekymret for Saka. Han spiller i nesten hver eneste kamp – jeg kan ikke huske sist han gikk glipp av en kamp for Arsenal – og du kan se at han ikke spiller på samme nivå som han gjorde forrige sesong. Du kan argumentere for at Arsenal slo Brentford på lørdag på grunn av deres lagånd, fordi fysisk og mentalt er Arsenal ikke på sitt beste. Noen viktige spillere ser slitne ut, de må legge til mer kvalitet slik at de kan rotere noen av nøkkelspillerne, kommer det fra en tydelig bekymret franskmann.

LES OGSÅ: Snakket «trash» om Wrexham! Nå åpner Premier League spiss opp for en sensasjonell signering