Emiliano Buendia

Nyopprykkede Norwich som for øvrig for første gang på ni år stiller uten Alexander Tettey har satt definitivt klubbrekord på spillersalg. Det var ikke det minste overraskende at Emiliano Buendia ble solgt, det som dog overrasket var at det var Aston Villa som gravde dypest i skattekista for å sikre seg årets spiller i Championship.

Aston Villa bekrefter på sine hjemmesider at de har kommet til enighet med Norwich om en overgang for den argentinske midtbanespilleren Emiliano Buendia. Norwich kan i stor grad takke 24 åringen for at de er tilbake i Premier League, klubben parkerte alle i Championship og vant til slutt med seks poeng over Watford som også rykket opp. (Brentford tok endelig også steget opp etter å ha opplevd stang ut i kvalifiseringskamper i en årrekke)

De aller fleste eksperter regnet med en overgang til Arsenal, de var først ute med et tilbud, men ga seg da Aston Villa tok frem det store sjekkheftet.

Les: Martin Ødegaard tilbake som toppmål

Birmingham-klubben skriver i pressemeldingen at Buendia vil gjennomgå den medisinske testen etter Argentinas VM-kvalifiseringskamp mot Colombia tirsdag kveld.

Les: Barcelona risikerer å møte både Suarez og tidligere Barca-toppmål i neste Atletico kamp

Emiliano Buendia skal koste 34 millioner euro, pluss bonuser.

Største salg før i dag for en Norwich spiller var Ben Godfrey som gikk til Everton i oktober 2020, han ble solgt for 24 millioner pund. – Største kjøp er Steven Naismith som de kjøpte fra Everton i 2016.