Emil Sildnes vender hjem fem år etter beinbruddet

(c) Bilde: HamKam: Emil Sildnes

Dette er nesten en historie som fortjener en liten tåre i øyekroken. Fem år etter beinbruddet og to år utenfor fotballen totalt er Emil Sildnes tilbake i HamKam. 

Det er to gode venner som nå vil fortsette samarbeidet, HamKam hentet Espen Olsen fra Strømmen og nå følger Emil Sildnes etter. – Den offensive spilleren hadde egentlig kontrakt med Romerike-klubben ut neste sesong, men har blitt hentet tilbake til laget der han spilte sine første år som senior.

Les: Ole Kristian Selnæs; Bare medisinsk test unna kinesisk gulldeal

«Ja, vi fikk muligheten til å hente Emil Sildnes «hematt», og det er vi veldig, veldig glade for. Emil har vært en veldig god OBOS-spiller for Strømmen, og det har vært mye interesse rundt han i sommer fra eliteserieklubber. Og nå har vi lykkes med å få han hjem til Hamar» forteller sportssjef Espen Olsen fornøyd til HamKam sine sider, det kan du også se en video av Espen Olsen og Emil Sildnes snakke sammen.

– Emil Sildnes kan bekle flere roller ute på banen. Hvilken posisjon er han tiltenkt hos oss?

– Han kan spille i de fleste offensive posisjoner. Han er best når han får isolert seg ute på en av kantene og utfordre motstanderne en mot en, men kan brukes flere steder, avslutter Espen Olsen før Emil Sildnes ønskes velkommen hjem.

Les: Rosenborg henter angrepsspiller fra Danmark

Emil Sildnes var tydelig glad for å være hjemme igjen på Hamar.

– Det føles veldig godt å være tilbake i gangene her, så det føles veldig deilig å være tilbake, sier Sildnes.

Etter det stygge beinbruddet i første seriekampen mot Hødd hjemme på Briskeby i 2014 har Emil jobbet hardt for å komme tilbake på fotballbanen, med god hjelp fra nettopp Espen Olsen i Strømmen.

– Etter beinbruddet i 2014 var jeg ute fra fotballen i to år før jeg prøvde meg i Oppsal for å se om det funket å spille fotball igjen. Og det gjorde det. Etter det har jeg nå to sesonger i Strømmen, og nå er jeg endelig tilbake her, fortsetter Emil Sildnes.