Denne sesongen har vært helt på det jevne for Championship klubben Wigan, hvor de uten tildelt poengstraff for dårlig økonomi ville endt på 13.plass.

Wigan må belage seg på spill på nivå tre etter at anken mot poengstraffen for å settes under administrasjon ble avvist. – Klubben ble satt under administrasjon i begynnelsen av juni og idømt 12 minuspoeng. Årsak, klubbens nye Hongkong eiere hadde gapt over for mye og var ikke istand til å møte klubbens økonomiske forpliktelser.

Avgjørelsen ble selvsagt anket, men i motsetning til Manchester City hadde de ikke råd til fotballøyas beste advokater og anken ble avvist.

Les: Bekreftet: Ferran Torres har signert fem års kontrakt

Wigan ville på sine sportslige resultater ha berget plassen i mesterskapsserien med klar margin og endt på 13.plass, men med straffen havnet klubben nest sist og rykker ned i League One.

Og hvis du lurer, i League One gror ikke penger på trær.

Les: ESPN: Everton jobber steinhardt for signering av United-mål

Marerittet for Wigan Athletics startet 29.mai 2020 da de fikk nye eiere fra Hong Kong som investerte alt for lite i klubben og for å være ærlig viste null interesse for klubben. – Det hele er litt merkelig Next Leader Fund kjøpte klubben for 450 millioner kroner, men droppet å «sende over» 70 millioner kroner som klubben måtte ha for å overleve.

Manglende betaling av løpende utgifter første til poengtrekket fra English Football League (EFL) og nå står klubben i fare for å gå konkurs.

Etter 46 kamper endte Wigan på 13. plass på tabellen med 59 poeng. Med 1-1 mot Fulham i siste kamp, og med tolv minuspoeng, endte klubben under streken på 23. plass, to poeng unna sikker plass.