EFL har godkjent at Derby County overtas av Sheikh Khaleds Derventio Holdings – den samme saudiarabiske eiergruppen som tidligere prøvde å kjøpe Newcastle og Liverpool. – Mens Premier League satte en stopper for oppkjøpet av den søkkrike sjeiken fra verdens største eksportør av terror Saudi Arabia var ikke organisasjonen i den nest øverste serien like prinsippfaste.

Championship klubben trenger godkjennelse for alt salg, Derby bekreftet tidligere i dag at slik godkjennelse er gitt.

Les: Zinedine Zidane får endelig Paul Pogba på billigsalg

«Derby County Football Club eier og styreformann Mel Morris CBE har vært i diskusjon med Derventio Holdings (UK) Limited siden mai i forhold til å ta over eierskapet i klubben,»

«Disse samtalene utviklet seg til et punkt hvor det i prinsippet er kommet frem en avtale mellom de to partene.

«Klubbens innlevering under Owners and Director’s test for Derventio ble godkjent av EFL-styret»

«Derventio Holdings (UK) Limited, som er den ultimate kontrollerende enheten er Bin Zayed International LLC, eid av Sheikh Khaled Zayed Bin Saquer Zayed Al Nayhan, kan nå gå videre med transaksjonen, som forventes å bli konkludert veldig snart.

«Det kommer ingen ytterligere kommentarer fra noen av partene før transaksjonen er fullført.»

I mellomtiden har Derby-sjef Phillip Cocu blitt tvunget til å isolere seg selv, etter at administrerende direktør Stephen Pearce testet positivt for Covid-19. Sky Sports bekreftet assisterende manager Chris van der Weerden vil ta ansvaret for Barnsley, etter at Cocu, sammen med administrerende styreleder Mel Morris, hadde vært i nær kontakt med Pearce.

Derby sitter for tiden i Championship-nedrykkssonen etter en katastrofal start på sesongen, og vant bare en gang i de ti første kampene. Deres fem scorede mål er den verste tellingen i divisjonen, og det hadde vært snakk om at Cocu skulle bli erstattet – noe som kan skje etter at den foreslåtte overtakelsen er avsluttet.

Les på Popidol: Baby Shark er den mest sette YouTube videoen noen sinne