Edwin van der Sar og Marc Overmars

Stemmer det som Sunday Mirror skriver i dag så er stillingen til Ed Woodward i større fare enn Ole Gunnar Solskjær sin. – De to Ajax direktørene Edwin van der Sar og Marc Overmars er dyktige ledere, men ingen av dem ønsker seg managerjobben.

Det er ingen klubber som er bedre enn Ajax til å dyrke frem og selge spillere. – Den nederlandske storklubben har en overfylt klubbkasse samtidig som de vinner Eredivisie år etter år og gjør seg bemerket i Champions League.

Blir beskrevet som en pakke

Det dreier seg om den tidligere keeperkjempen Edwin van der Sar, som nå er administrerende direktør i Ajax, og klubbens sportsdirektør Marc Overmars skal være imponert over den meget systematiske tilnærmingen som Manchester United manager Ole Gunnar Solskjær har til utviklingen av laget. – De ser også store svakheter (som alle oss andre) i hvordan klubben jobber med spillermarkedet. Noe som er Ed Woodward sitt ansvar. Hans nære forhold til Glazer familien gjør at han trolig beholder sin rolle som vise president selv om Edwin van der Sar vil ta «en andre jobben hans» som direktør.

United har åpent jobbet med å rekruttere en fotballdirektør de siste tre sesongene, det har vært kontrakt kritikk rettet mot klubben etter en lang serie dårlige og kostbare signeringer.

Overmars, som spilte for Arsenal mellom 1997 og 2000, har hjulpet Ajax med å bygge og pleie deres anerkjente suksessrike markedet, samt deres verdenskjente ungdomssystem.

Og hans siste kommentarer, som ser ut til å indikere en vilje til å gå videre fra Amsterdam.

«Da jeg ble utnevnt til denne jobben i Ajax, visste jeg at jeg bare ville være i tre eller fire år maksimalt,

Jeg har vært her åtte sesonger nå! For meg – men like mye for Edwin – er det sikkert at vi ikke kommer til å fortsette her lenge»

«Denne jobben i Ajax koster for mye energi. Hele Nederland er stadig på oss og har en mening om oss».

«Jobben har også medført mange flotte ting. Edwin og jeg er stolte over at vi har ført Ajax tilbake der de skal være i Europa.»

Uniteds administrerende nestleder Ed Woodward, og sjef forhandler Matt Judge, har blitt tvunget til å bære tyngden av uroen fra klubbens fanbase etter nok en skuffende sommer.