Howe trenger spillere på vei opp - og Eden Hazard. (foto: fra newcastle, twitter9

Newcastle United-manager Eddie Howe oppfordrer klubbens nye eiere til å fortsette med sine ambisiøse kjøpsstrategi i dagene som kommer. Planen er å få inn et halvt dusin nye ansikter denne måneden, selv om de visste at oppgaven ikke ville bli lett.

De har sikret seg signeringene av Kieran Tripper og Chris Wood til en pris på rundt 40 millioner pund, men troppens tilstand er fortsatt et stykke utenfor hva Howe ønsker. – Minst en spiss til er ønsket og Howes primærvalg er Reims-stjernen Hugo Ekitike – En av Europas høyest rangerte unge spisser, som ofte sammenlignes med Kylian Mbappe.

Les: Adama Traoré har blitt enig med Antonio Conte om opplegget

Etter å ha gjort sin due diligence på ham, tok Newcastle en tilnærming i begynnelsen av januar, og samtalene fortsetter. Magpies er i pole position, men foreløpig har ingen klubber gått med på Reims’ vilkår – de ønsker seg rundt 30 millioner pund.

90min at Eddie Howe ikke er alene og derfor presses på tid, ikke bare av den elendige posisjonen på Premier League tabellen. – Paris Saint-Germain, Chelsea, Tottenham, West Ham, Brighton og Brentford er blant de andre klubbene som er interessert i Ekitike.

Howe ønsker også en ny midtstopper, en god stund at Sevillas Diego Carlos vært på kjøpslista. Newcastle har vært i samtaler med det spanske laget siden begynnelsen av januar, men i motsetning til deres potensielle avtale for Lilles Sven Botman, er de fortsatt håpefulle om å sikre seg Carlos.

Et stor hinder for Newcastle er at Sevilla for øyeblikket ligger på andreplass i Spanias toppserie og henger meget godt i La Ligas tittelkamp. Carlos og midtstopperpartner Jules Konde – som fortsatt er en av Chelseas overgangsprioriteter i 2022 – har vært store bidragsytere til suksessen deres så langt.

Les: Eriksen har fått tilbud fra Premier League-klubb!

Carlos er åpen for å flytte til Newcastle ettersom han nesten kan tredoble sin nåværende lønn.

Howe ønsker også å styrke sine midtbanealternativer, og klubben har lånemuligheter tilgjengelig for dem – Juventus-ess Aaron Ramsey har blitt tilbudt til Newcastle, et lån som avklares denne uken.