Det pleier å være stor stemning når Dynamo Dresden spiller. (Dagens miniquiz: Hva er kallenavnet til Dynamo Dresden?)

2020 har introdusert noen nye ord og et av de er spøkelsesbilletter. Kreativiteten har vært stor alt fra utskårede pappfigurer til digitale avatarer. – Det er likevel både overraskende og imponerende at Dynamo Dresden som befinner seg på nivå 3 i tysk fotball (de ligger for øyeblikket på førsteplass) klarte å selge over 72 000 spøkelsesbilletter til en cupkamp.

Klubb økonomien er på bristepunktet og fans har gått mann av huse for å redde klubben i sitt hjerte, tirsdagens cupkamp mot Darmstadt viser

Les: Om ikke så lenge er det eneste de har igjen av supertalent Yusuf Demir minner og en fet bankkonto

Serieklubben Dynamo Dresden har solgt over 72 000 fiktive billetter til en cupkamp.

Dynamo Dresden har fått litt økonomisk gavepakke fra klubbens fans.

Klubben solgte 72.112 såkalte spøkelsesbilletter til tirsdagens cupkamp mot Darmstadt, som ble spilt på en tom stadion.

Les på F7: Klippfisk populær julemiddag, men ikke i Norge

Dynamo Dresden har – som så mange andre klubber – blitt hardt rammet av økonomien på grunn av koronapandemien, så klubben tilbød fansen å kjøpe en billett til kampen for den fine summen av 45 kroner.

Deretter valgte det over 72 000 fans å gjøre, noe som er tre ganger mer enn deres gjennomsnittlige fremmøte på hjemmekamper forrige sesong.

Det ville – hvis fansen hadde kommet inn i kampen – vært den tredje mest sette kampen i klubbens historie.

  • «Alle i Dynamo kan være stolte av dette. Det er absolutt unikt i Tyskland», sier spiss Philipp Hosiner ifølge The Guardian.

Dynamo Dresden tapte tirsdagens kamp 0-3 og måtte avlyse utslipp 30 000 biologisk nedbrytbare ballonger på grunn av sterk vind.