Drømmer om fast plass på laget

(c) Bilde: Strømsgodset: Hasan Hüseyin Duman

Hasan Hüseyin Duman har gjennom hele oppveksten drømt om å spille for Strømsgodset, i fjor fikk han sin debut og nå er avtalen forlenget. 

Drømmen nå er fast plass på laget.

I julen var Hasan på prøvespill i Tyrkia, noe som satte fart på samtalene i Strømsgodset.

Les:  19 åring får prøve seg for tyrkisk storklubb

«Jeg er veldig glad for at vi fikk dette på plass. Det er i Strømsgodset jeg ønsker å spille og det er her jeg ønsker å lykkes. Nå skal jeg jobbe hardt for å nå det langsiktige målet om å spille fast på laget», sier 19-åringen.

Etter Bjørn Petter Ingebretsen kom inn som hovedtrener i fjor fikk Hasan raskt sin debut og senere to nye innhopp. Det gjorde noe med selvtilliten til den kreative midtbanespilleren. Han så plutselig at det var mulig – at drømmen ikke var så langt unna likevel.

«Hasan er en fin gutt som viste en positiv utviklingskurve i fjor høst, etter at det kanskje sto litt stille en periode. Vi mener han har et stort potensial og ferdigheter som passer godt inn i måten vi ønsker å spille fotball. Nå gjelder det for Hasan å jobbe hardt og dedikert for å ta det neste steget». Det skal vi legge til rette for, sier BP.

Sportssjef Jostein Flo signerte avtalen med Hasan på sitt kontor tirsdag ettermiddag. Begge parter var enige om at ett år årsforlengelse er mest hensiktsmessig, ikke minst fordi Hasan er i en alder der det er viktig at han får spilletid.

«Vi har hele tiden sagt at Hasan har kvaliteter og forutsetninger for å ta det neste steget her hos oss. Det er på mange måter opp til Hasan selv og kvaliteten på det arbeidet han legger ned. Ingenting er bedre enn når unge lokale talenter ønsker å fortsette sin utvikling hos oss og vi gleder oss til å følge Hasan videre», sier sportssjef Jostein Flo.

Hasan står med 26 aldersbestemte landskamper for Norge. For noen uker siden var han inne på lagbyggingssamling for U20-landslaget som skal spille VM-sluttspill til sommeren.