(foto: liverpool, twitter)

Liverpools nye spiller Diogo Jota scoret i debuten på Anfield i går og fansen er i ekstase over klubbens nye angrepsspiller. Den tidligere Wolves-spilleren kom inn som innbyttet og hadde et par store sjanser før han punkterte kampen mot Arsenal og la på til 3-1 via stolpen.

Jürgen Klopp sa følgende til TV 2 om Jota:

– Jeg er glad på hans vegne, fordi han passer så bra til måten vi spiller på. Du så det i situasjonene i kveld. Vi har ikke snakket om det, bittelitt her og der, men han så kampen og forsøkte å gjenskape det de andre gjorde. Det var veldig bra, og jeg så at han smilte, som er enda bedre.

Portugiseren selv var også meget fornøyd etter sitt innhopp og debut på Anfield i Premier League.

– Det var en fantastisk følelse. Jeg skulle bare ønske det var foran fulle tribuner. Det ville vært enda mer spesielt, men jeg er veldig glad for at jeg hjalp laget og fastsatte resultatet. Seieren var det viktigste, sa Jota til Sky Sports.

– Det første målet er alltid det vanskeligste. Nå må jeg bare fortsette, jeg har én scoring, men jeg vil ha mer, avsluttet han.

Liverpool og Jota står nå med full pott etter tre kamper og har allerede fått en luke til Manchester City som kun har en seier på to kamper. Om du liker å spille på fotball så er Klopps menn er nå favoritter til å vinne årets Premier League. Liker du også andre spill kan du skaffe deg en ekstra bonus hos Folkeautomaten.

Jota er svært anvendelig, og kan spille i alle posisjonene i angrepet, men har blitt brukt mest ute til venstre. Han er høyrebent, og 178 centimeter høy.

Angriperen har scoret 44 mål på 131 kamper for Wolverhampton. I Premier League har han 16 mål og seks målgivende på 67 kamper.

23-åringen kostet £41 millioner (kan stige til 45) og blir med det Liverpools fjerde dyreste kjøp i historien, bak Virgil van Dijk (£75 millioner), Alisson Becker (£65 millioner) og Naby Keita (£52,75 millioner).

Å hente Diogo Jota til Liverpools frontlinje vil gi Jürgen Klopp den taktiske fleksibiliteten som han har ønsket seg. Det har vært litt tynt i rekkene bak Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino. Origi har glimtet til noen viktige kamper, men har ikke den stabilitet, og passer ikke så godt inn i Liverpools system. Mens Jota passer profilen bedre og kan gå rett inn på laget og ta over oppgavene til f.eks. Mane eller Salah.

Liverpool har allerede tilpasset seg under Klopp. De er mer et besittelsesorientert lag i disse dager enn det kontringslaget de var i Klopps tidlige år; den kreative byrden har flyttet seg ut til sidene, pressen er mindre intensiv og mer målrettet, det har vært justeringer fra år til år til den generelle formasjonen og filosofien. Det blir interessant å se hvordan Klopp disponerer angrepsrekken sin denne sesongen. I Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino har han den mest effektive front-tre i Europa. Nå kan også 23-åringe Jota få vokse seg inn i rollene og ta over ansvaret når den tid kommer.