Eman Markovic

Molde har helt sikkert allerede kastet seg over telefonen for å hente tilbake Eman Markovic etter hans kontrakt med den bosniske toppklubben Zrinjski Mostar ble terminert tidligere i dag. 

U20-stjernen fritt til å signere gratis for ny klubb denne sommeren noe som burde få noen sportsdirektører til å ta en pause fra sommerferien. Molde var springbrettet ut i verden for Eman Markovic som reiste ut i 2018. Zrinjski Mostar havnet på andreplass i den bosniske toppdivisjonen, kun slått av FK Sarajevo.

Les: Bekreftet: Manchester City har lagt opp løpet for sin kommende stjernekeeper – sendes på utlån

Kantspilleren var en del Norges tropp til U20-VM, han fikk spille som nr 10. – Etter uttaket i vår fortalte han Eurosport hva det betyr for han:

«Det betyr enormt mye. Jeg er stolt over å kunne spille med flagget på brystet, spesielt i et så stort og viktig mesterskap»

Les på Popidol: Qatar har kuttet prisen på øl før fotball VM fra grisedyrt til litt mindre grisedyrt

Kontrakten med Zrinjski Mostar terminert

«Kontrakten er terminert i dag, og jeg mottok papirene i dag. Mostar var påtenkt som et mellomsted for å få erfaring, og hvordan ting fungerer. I tillegg fikk jeg spilletid og sjansen på seniornivå. Jeg har lært mye, og tatt steg», sier Markovic til Nettavisen.

– Det var jeg som ønsket å terminere kontrakten, men de har visst at jeg kom til å være der ett år. Det var planen fra begynnelsen.
Nå er han tydelig på at han ser frem til å kunne velge ut en ny klubb i løpet av den neste tiden.

– Det har vært frem og tilbake fra andre klubber. Nå kan jeg få litt mer overblikk over klubbene, muligens besøke noen og få et nærmere innblikk på de som er interessert, sier Markovic.

– Nå kan jeg besøke hvem som helst, trene med dem og det gjør det en del enklere for meg.

Angriperen, som tidligere har spilt for Molde, utelukker ikke at han kan vurdere en overgang tilbake til Eliteserien i løpet av denne sommeren.

– Det kan være jeg drar tilbake til Norge, det kan være jeg blitt i utlandet. Ingenting er klart enda, jeg kan tenke gjennom dette. Det jobbes med dette.

– Har du fått noen tilbud?

– Det har vært noen tilbud, men jeg kan ikke si hvem det er fra. Det er litt tidlig, men jeg kan bekrefte at det har kommet tilbud, sier Markovic.

Han representeres av Imad El Hammichi, som forteller at det har vært interesse rundt spilleren som bar Norges drakt nummer ti under sommerens U20-VM i Polen.

– Selvfølgelig er det interesse rundt en ung, norsk U20-landslagsspiller som nylig har spilt VM. Vi skal bruke tiden fremover til å komme frem til en god løsning for Eman. Det er viktig for oss å finne den riktige klubben for Emans utvikling, sier El Hammichi til Nettavisen.

– Jeg regner med at det er flere klubber som har Eman på blokka denne sommeren.