Har du en drøm om å dra på fotballtur nå? Vil du overraske en kompis, far eller kjæresten med en tur til England, men strekker kanskje ikke pengene helt til? I denne artikkelen skal vi gi deg 5 tips og råd til hvordan du kan få økonomien til å gå rundt, i tillegg til å kunne få råd til å dra på fotballtur.

Denne artikkelen inneholder annonsørinnhold

 1. Få en oversikt over økonomien
  Det å få en god oversikt over økonomien er alltid et godt første steg i riktig retning. På denne måten kan du finne ut av hva du bruker for mye penger på, hva du kan eliminere, og hvor du kan spare mest. Print ut en oversikt over kontoutskriften, og finn ut av hvor du har dratt kortet de siste månedene. Sett deretter opp en liste på ulike poster og skriv ned de stedene du har vært mest. Legg sammen totalsummen, og finn ut av hvilke poster du kan kan kutte ned på. Mange finner fort ut av at de kan spare tusenlapper på å droppe unødvendige kjøp.
 2. Legg alltid av litt på en sparekonto
  Mange undervurderer effekten av det å spare mindre beløp hver måned. Om du kan legge av 200 eller 2000 kroner spiller ingen rolle, så lenge du sparer. For mange kan sparing være en treningssak. Derfor lønner det seg å få det inn som en vane at du skal spare på samme måte som at du skal betale strømregningen.
 3. Vurder et lån
  Ved å vurdere et billig forbrukslån til fotballturen, vil du kunne komme deg raskt på tur. På denne måten behøver du ikke å spare lenge for å kunne ta deg råd til det. Etter at du har fått en oversikt over økonomien (se punkt 1), kan du finne ut av hvor mye du har råd til å betale ekstra på et lån i måneden. Velg et lån med en lav rente, og med en nedbetalingsplan tilpasset ditt behov.
 4. Se over gammel gjeld
  Mange går glipp av gode renter og vilkår ved å betale på mange ulike lån og kredittkort. Dersom du er en av disse, anbefales det at du søker om refinansiering av kredittkort. På denne måten får du alle utgiftene på de ulike lånene og kredittkortene samlet på en faktura, i tillegg til at du får kun ett lån å forholde deg til.Vurderer du et refinansieringslån kan du låne ekstra for å få råd til fotballturen, og da beholder du også dette lånet på en faktura. Lurer du på hvor mye du kan låne? Bruk en lånekalkulator til å beregne mulige utgifter i forhold til budsjettet ditt.
 5. Opprett en feriekonto
  I tillegg til en sparekonto bør du også spare til ferier på en egen feriekonto. Opprett en ekstra konto i nettbanken som du kaller for “ferie”, og legg av litt hver måned på denne. Når du da skal bestille ferier, er det kun denne du skal bruke av etterhvert som beløpet har blitt stort nok. Legg for eksempel av ekstra feriepenger eller skattepenger du har til overs, og slik vil du alltid få råd til en fotballtur ved en senere anledning.

Nå som du har fått med deg noen gode økonomiråd, kan vi ønske deg en god tur!