Herr Rose. (foto: dortmund, twitter)

Gladbach-direktørene var rasende da Marco Rose vendte dem ryggen og lot seg friste til Dortmund før 2021/22-sesongen. Rose hadde ledet Mönchengladbach forbi gruppespill i Champions League, nå var planen at den tidligere Red Bull Salzburg-treneren skulle ta klubben videre.

Rose lot seg overtale av Dortmund med Haaland, Bellingham og gjengen i troppen til å ta over etter Lucien Favre, som forsvant etter det smertefulle 1-5 tapet mot nyopprykkede Stuttgart (med Haaland skadet på tribunen) i desember 2020.

LES: Leeds takket nei til 550 millioner fra fattig gigant

Knapt ferdig med første sesong som trener for Dortmund, ble Marco Rose sendt på porten, bare 8 poeng bak Bayern München på Bundesliga-tabellen.

For spillerne kom dette tydeligvis totalt overraskende.

Julian Brandt forteller:

-Jeg var fullstendig i sjokk i ti minutter, fordi jeg ikke visste noe om det eller forventet det… Jeg hadde følelsen av at det var en langsiktig prosjekt og at han ville få tid på å bygge opp noe, sier Brandt ifølge Bulinews.

I sjokk.. trodde det var langsiktig.

Vi kjenner fortsatt ikke historien bak avgjørelsen, men vi deler Brandts oppfatning: Dette var det få som forutså.

Da Brandt fikk summet seg, prøvde han å forklare oppsigelsen med hvilken bransje han har valgt.

-Når det kommer til stykket, så er det sånn fotballverden er, og det er ikke jobben min å vurdere det. Men jeg var overrasket, kommer det fra Dortmund-spilleren.

2. plass i Bundesliga, men manglende suksess i DFB Pokal, Champions League og Europaligaen. Det er helt tydelig at Borussia Dortmund med Michael Zorc-erstatter Sebastian Kehl ikke har troen på at «gode ting kan ta tid». I tillegg til å sparke manageren, har den nye nyansatte sportsdirektøren signert 4 nye spillere – før overgangsvinduet åpner. Her er det noen som har behov for å markere seg…

Julian Brandt får trøste seg med gaven fra Erling Haaland