For Dortmund var 4-0 seieren over Schalke og Haalands to scoringer gull verdt. Likevel løp det på seg en kostnad etter kampen.

For etter lørdagens kamp deltok Haaland, Emre Can og noen andre spillere i en (i disse koronatider) utagerende feiring utenfor treningsfeltet hjemme i Dortmund. Ifølge ESPN var det rundt 200 supportere som ikke klarte å holde seg hjemme, og møtte spillerbussen med heltene sine med sang, skrål og dans.

Les: Ikke rart Eden Hazard tryner hos Real Madrid

Selvfølgelig ble alt godt dokumentert og spredd på sosiale medier da noen spillere bestemte seg for delta i feiringen inne i bussen.

Dette tok ikke det tyske fotballforbundet særlig pent.

På mandag ble det derfor klart at Dortmund blir idømt en bot på rundt 770 tusen kroner for å ha trampet solid over smittevernsbestemmelsene som alle klubbene i de øverste divisjonene i Tyskland har forpliktet seg til å overholde.

Klubbens representanter gjorde ingen forsøk på å stanse supporternes feiring uten masker og sosial avstand. Det er likevel ikke dette som koster Dortmund, men at noen spillere brøt COVID-19 bestemmelsene inne i lagbussen.

Javel…?

Vi skjønte ikke helt greia, men ifølge ESPN var Dortmund den første klubben som fikk en COVID-bot denne sesongen.

Les: Hvis Todo Fichajes har rett, er David de Gea ferdig hos United