James Ward-Prowse

Det har vært en katastrofal sesong for Saints. De så ut til å være dømt til nedrykk siden den aller første kampen – et 4-1-tap mot Tottenham. Etter et 11 år langt opphold i Premier League rykket Southampton ned etter å ha tapt mot Fulham på lørdag. Selv om de hadde vunnet alle sine gjenværende kamper var det bare en mikroskopisk sjanse for å overleve på høyeste nivå i England.

Selv om det er mye som ikke har fungert i år er det flere spillere som med god margin har nivået som fortjener spill i Premier League.

Les: Marcelo «El Loco» Bielsa er endelig offisielt klar for sin siste jobb

Her er fem som bør hentes fra St. Mary’s Stadium

James Ward-Prowse

Klubber som bør være interessert: Aston Villa, Tottenham Hotspur

The Saints’ kapteinen, for hans dødballer alene, ville være et verdifullt tilskudd til enhver Premier League-klubb.

Og når du legger til det faktum at han også er en ganske god spiller i åpent spill, kan Ward-Prowse være en smart signering for et lag som ser etter en topp seks plassering neste sesong.

Romeo Lavia

Klubber som bør være interessert: Chelsea, Liverpool, Manchester United, Tottenham Hotspur

Kanskje det mest fremtredende talentet i Southampton, 19 år gamle Romeo Lavia har alt som trengs for å bli en midtbanespiller i verdensklasse.

Unggutten bør være innstilt på en overgang til et av de bedre lagene i Premier League i løpet av sommeren.

Les: Ståle Solbakken signerer ny avtale med gigantbonus

Armel Bella-Kotchap

Klubber som bør være interessert: West Ham, Fulham, Crystal Palace

Southamptons -35 målforskjell og deres 66 innslupne mål på 36 kamper kan avskrekke mange klubber fra å se på forsvarsspillerne fra St. Mary’s, men ved å gjøre det vil noen klubber overse en svært talentfull ung midtstopper.

Bella-Kotchap slet stort sett i løpet av 2022/23-sesongen som leder av Southampton-backlinjen, men sammen med en veteran midtstopper i en annen klubb kunne vi se en mye, mye forbedret spiller.

Bare 21 år gammel er han verdt å få en ny sjanse.

Kyle Walker-Peters

Klubber som bør være interessert: Newcastle United, Aston Villa

Kyle Walker-Peters har vært en konsekvent Premier League-spiller i flere år nå, og er altfor god til å spille Championship-fotball neste sesong.

Høyrebacken kan være en smart signering for lag som Newcastle United, som vil trenge mer kvalitet på benken på grunn av deres forventede europeiske forpliktelser.

Carlos Alcaraz

Klubber som burde være interessert: Crystal Palace, Brentford, Wolves

Southampton signerte ganske mange spillere i løpet av overgangsvinduet i januar, og for å være ærlig var mange av dem ganske dårlige.

Carlos Alcaraz var imidlertid ganske god.

Den offensive midtbanespilleren klarte å score fire mål og være klubbens tredje høyeste målscorer i løpet av 2022/23-kampanjen til tross for at han bare spilte 16 kamper – noe som kanskje sier mye om Saints-sesongen som helhet.