(foto: atletico madrid)

Helt siden Diego Costa dro til Chelsea i 2014, hadde han alltid vært knyttet til en retur til Atletico Madrid. I hvert eneste overgangsvindu i de påfølgende årene var Los Rojiblancos interessert i å bringe spissen tilbake til Spania.

De gjorde det endelig i 2017 da de betalte 55 millioner euro for å signere Costa fra Chelsea, selv om han ikke var i stand til å spille før i januar 2018 på grunn av Atleticos kjøpsforbud.

Les: Fikk beskjed om at Adam Lallana ikke duger

Formen og målene har ikke kommet for brasilianskfødte spanjolen siden hjemkomsten til Atletico, noe som førte til at noen klubbledere ville selge ham igjen. – Diego Simeone har imidlertid den evige statusen som «spissen som sparket laget sitt til La Liga tittel i 2014. Den nærmeste Costa kom til å forlate igjen var i fjor sommer, etter at han fikk åtte kampers karantene for sitt røde kort på Camp Nou.

El Cholo sørget ikke bare for at Costa ble værende i klubben, men fortsatte å tilby ham spilletid i løpet av den påfølgende sesongen. Etter en brokkoperasjon holdt ham ute et par måneder var No.19 tilbake på banen i to nøkkelkamper mot Liverpool i Champions League, noe som styrker trenernes tillit til ham.

Alt peker nå på at Costa blir igjen i Atletico en ny sesong – Simeone tror på ham, kontrakten har fortsatt et år igjen og corona pandemien har sørget for at overgangsmarkedet har kollapset. Slik det er, vil Atletico og Costa være sammen til kontraktens utløp og trolig mye lenger.

Les: Bruno Fernandes fikser til og med Paul Pogba!