«Dick move» av Aalesund

(c) Aalesund: Foto: Srdan Mudrinic Jernade Meade

Når jeg idag leser det som skal være en gladsak på Aalesund sine sider må jeg innrømme at jeg istedenfor blir litt sinna. Jernade Meade har vært skadet og med det ikke kunnet bidra for klubben. – Nå som han er skadefri har klubben gitt han en kortsiktig kontrakt på to måneder for at han skal kunne gripe sjansen. 

Jernade Meade har skrevet kontrakt for to måneder. Nå skal han gripe sjansen.

Klubben skriver at Jernade blir en del av troppen når de starter forberedelsene og oppkjøringen til en ny sesong.

«Jernade var veldig uheldig med skaden han pådro seg i år, og ikke minst tidspunktet det skjedde på. For oss er det naturlig å gi Jernade muligheten til å komme seg i form igjen og forhåpentligvis blir Jernade en viktig brikke for oss i 2019», sier sportslig leder Bjørn Erik Melland.

Klubben skriver videre: 

Det var knyttet store forventninger til den engelske vingbacken da han ankom AaFK fra svenske Eskilstuna like før sesongstart. 26-åringen fikk innhopp i de tre første serierundene, og mot Bergsøy i cupens første runde fikk han tillit fra start. Etter 74 minutter ble han stygt skadet i en duell. Jernade fikk påvist en kneskade som holdt ham på sidelinjen sesongen ut.

Engelskmannen har lagt ned en god jobb sammen med vårt medisinske apparat for å komme seg tilbake. Kontrakten går ut ved nyttår, men er nå forlenget ut februar. Dette for å gi briten muligheten til å overbevise trenerapparatet om at han er en mann å satse på videre.

Kommentar:

Aalesund er en arbeidsgiver som har et ansvar ovenfor sine ansatte. Et en viktig del av dette er å skape trygghet for å danne grunnlaget for prestasjon. – Det å gi en som har trent seg opp fra skade i klubbens tjeneste 2 måneder på å bevise at han er god nok er ikke måten å gjøre det på.

Aalesund sin håndtering av en skadet spiller kommer i skarp kontrast til hvordan Mjøndalen skapte trygghet for skadeforfulgte Vamouti Diomande i sommer. Det er kanskje en grunn for at Mjøndalen nå spiller i Eliteserien og Aalesund ikke gjør det.

Les: Forlengelser er alltid bra, men denne er spesielt hyggelig