Det er en kronglete vei for Norge til EM og selv om vi vinner de tre siste kampene er det slettes ikke sikkert vi klarer det. – Sverige ligger fire poeng over oss i gruppe F på en andreplass og Romania ligger tre poeng over. 

Det er ni poeng igjen og spille om og skal vi havne på andreplass og EM-Sluttspill er forutsetningen krystallklar.  Vi må ta ni poeng. 

Les: «Zlatan er den eneste som kan redde United denne sesongen»

La oss først se på Sverige: 

Sverige vant 4-0 mot Malta på lørdag. Spania ville vært EM-klar med seier over Norge, men Joshua Kings utligning på overtid gjør at det spanske laget fortsatt trenger ett poeng til. – Det klarer de selvsagt på tre kamper, vi trenger at de tar poeng på Friends Arena på tirsdag mot Sverige.

Vinner Spania (og vi vinner mot Romania) ligger vi bare et poeng bak Sverige, men det holder ikke for oss å havne på like poeng, for ved poenglikhet avgjør innbyrdes oppgjør, og etter 3-3 i Oslo og 1-1 i Solna går svenskene foran på bortemålsregelen.

Det betyr at vi trenger at Sverige taper minst fem poeng, de møter Færøyene og sjansen for at de taper den kampen er så lave at vi ikke regner det som en mulighet. Norge er i EM hvis vi vinner alt og følgende skjer for Sverige:

  • Sverige taper for Spania og spiller uavgjort mot Romania.
  • Sverige spiller uavgjort mot Spania og taper for Romania.
  • Sverige taper for både Spania og Romania.

Les på Helsesjefen: Blir du trøtt av maten du spiser ?

Og så Romania:

Det holder ikke med tredjeplassen for kvalifisering, Romania som bare ligger et poeng bak andreplassen til Sverige har en lagt lettere vei. Vinner vi vår kamp mot Romania og de vinner resten (to kamper) vil vi ligge likt på poeng, men innbyrdes oppgjør vil også løfte Norge forbi Romania om det blir norsk seier i Bucuresti tirsdag, etter 2-2-kampen på Ullevaal i juni.