«Dette er mitt siste år i fotballen»

Aleksandr Hleb

En lang og innholdsrik karriere går nå mot slutten, den hviterussiske fotballspilleren Aleksandr Hleb som både startet og nå stopper sin tid som fotballspiller i BATE Borisov legger opp etter endt sesong.

Driblemester

Aleksandr Hleb var den perfekte nest siste mann før et mål den angripende midtbanespilleren var kjent for å være kjapp smidig, elske å drible for så å avlevere en lissepasning frem til en spiss. – I sin tid i Stuttgart ble han den i Bundesliga med flest assister.

Les: Galehus: Sparket fire på under et år

Med all sannsynlighet kan midtbanespilleren med fortid i Stuttgart, Arsenal og Barcelona legge opp som serievinner. Han kom med Arsenal til Champions League finalen 2006 (som de tapte mot Ajax) og var Barcelona spiller når de hentet hjem «the treble» i 2007/2008.

I et «hva gjør han nå intervju» med The Guardian fortalte Hleb hans største tabbe i sin karriere var å forlate Arsenal og hans «mentor» Arsene Wenger til fordel for Barcelona.

Hjemme i Hviterussland er han en helt av de store, han regnes som stammen i landslaget og var med å vinne over 70 kamper.

Aleksandr Hleb var i seks år gift med  Anastasia Kosenkova (passende etternavn)

Les: Ny danske skal spille med måke på brystet

Anastasia Kosenkova la sang og modell karriere da hun giftet seg med Alexander Hleb i 2008
Anastasia Kosenkova frontfigur i det Hviterussiske bandet «Topless»

Aleksandr Hleb som nå er 37 år forteller til den hviterussiske sportsavisen Pressbol:

«Dette er mitt siste år i fotballen»

Les på Popidol: Ikke si at du har glemt hvorfor Gareth Bale kom til Real Madrid