Det starter alltid med brede smil. Hansi Flick til høyre skal gi Nike valuta for milliardene. (foto: Barcelona)

Barcelona sin ny manager Hansi Flick har identifisert spillere de ikke har råd til å miste denne sommeren, det betyr samtidig at allle andre er til salgs hvis prisen er riktig. Tidligere manager Xavi Hernández fikk sparken fordi han ikke var så imøtekommende på klubbens intense behov for å selge spillere i sommer.

Skal La Liga sitt lønnstak økes må det selges for vesentlig mer enn det kjøpes for i sommer. Hansi Flick er med på notene.

Uten salg av noen stjerner vil de ikke La Blaugrana kunne få inn nye ansikter.

Les: Sir Jim Ratcliffe ble spurt om hvorfor han beholdt Erik ten Hag i Manchester United

Hansi Flick har identifisert de seks spillerne han ønsker å bygge sitt Barcelona-lag rundt, samtidig som han indikerte at resten av troppen kan være tilgjengelig for overgang hvis den riktige prisen tilbys.

Etter en skuffende 2023/24-sesong er Barca fast bestemt på å gjenvinne statusen som en dominerende kraft i fotball – denne ambisjonen krever at klubben trimmer troppen med overskuddsspillere, beholde spennende talenter og strategisk styrke der det er økonomisk mulig.

Sportsdirektør Deco og den nye manager Flick har samarbeidet tett, og ifølge SPORT er de enige om at Marc-Andre ter Stegen, Pau Cubarsi, Gavi, Pedri, Fermin Lopez og Lamine Yamal er uunnværlige.

Ter Stegen er den nåværende kapteinen og ansett som en av de beste keeperne i verden, og imponerte spesielt da Barcelona i sesongen 2022/23 vant La Liga – Da slapp han bare inn 20 ligamål.

Les på F7: 1,1 milliarder holdes tilbake

Foran Ter Stegen har midtstopper Cubarsi fremstått som en nøkkelspiller. Til tross for sin lave alder, brøt Cubarsi inn i førstelaget i andre halvdel av sesongen og prioriteres foran mer erfarne spillere som Inigo Martinez. Han fikk nylig en ny og bedre kontrakt.

Gavi, Pedri og Fermin Lopez er alle akademispillere og kan danne en dynamisk midtbane i årene som kommer. Gavi og Pedri har imidlertid taklet en rekke skadetilbakeslag de siste årene, hvor førstnevnte for øyeblikket er ute av spill på grunn av en ACL-rivning.

Og, som forventet, blir Lamine Yamal også sett av Flick som nøkkelen til Barcas fremtidsplaner. 16-åringen er en av de mest spennende unge spillerne i verden. Han er nå en del av det spanske landslaget i EM og deltar som den yngste spilleren i turneringen.