Jesse Lingard et bilde fra 2018 hvor han faktisk fikk ballen i mål (foto: manchester united)

Det er klart at det må føles godt for Ole Gunnar Solskjær i valse over Cardiff i dagens Premier League kamp. Ikke bare er det et grundig takk for sist til Cardiff, den korte tiden Solskjær var manager for Cardiff omtales av deres fans som den verste i klubbens historie, men han fikk, som alle norske medier skriver en drømmedebut som manager for Manchester United. (Ole Gunnar er selvsagt alt for snill til å i det hele tatt tenke et på et takk for sist ovenfor Cardiff)

Greit at Cardiff er en motstander Manchester United selv på en dårlig dag skal slå, men måten de gjorde det på er spesielt gledelig.  – Det var mange målscorere, legende og offensiv fotball og klubbens knalldyre problembarn Paul Pogba viste at han var en lagspiller og var nest sist i veldig mange angrep.

Det var virkelig en drømmedebut for Ole Gunnar Solskjær, allerede etter 3 minutter kom det første målet og mye, veldig mye av presset forsvant.

Det var flere ting som var annerledes med Manchester United på besøk i Wales, ikke bare var Paul Pogba og Anthony Martial med fra starten. De spilte som om de ikke hadde gjort annet enn å vinne.

At ankomsten til Ole Gunnar Solskjær har betydd mye for laget og fansen er hevet over enhver tvil. – Manchester United vil gå med mer selvtillit inn i de to neste kampene i Premier League, mot bunnlaget Huddersfield (19.plass) andre juledag og Bournemouth 30 desember. – Begge kampene er på Old Trafford og ekspertene er enige i at de er klare hjemmefavoritter.

Les: Mørk legger opp som håndballspiller

Etter tre minutter tok Marcus Rashford tok et frispark rett utenfor feltet, et flatt hardt skudd rett i mål. -Cardiff skjønte alvoret og skjerpet seg kraftig, men gradvis tok Manchester United mer og mer tak i kampen og begynte å pumpe inn angrep eller angret. Etter 29 minutter gikk de opp til 0 – 2.

Paul Pogba som ikke selv kom på scoringslisten, men likevel fremstod som meget god fant Ander Herrera med en lissepasning.  – Neil Etheridge i Cardiff buret var sjanseløs på avslutning til Herrera. – I det 37 minutt glemte Rashford et øyeblik det var fotball og henset innenfor eget felt, dommeren Michael Oliver pekte på straffesparken. Victor Camarasa tok straffen, og Betis leietaker sendte sikkert reduksjonen i nettmaskene.

Bare tre minutter senere var det Anthony Martial sin tur å vise seg frem, franskmannen satte inn sitt Premier League mål nummer 100 nesten alene. .

Det Manchester United laget som gikk ut på Cardiff City Stadium i andre omgang var proppfulle av selvtillit og en litt uvanlig mann sørget for resten av målene. Jesse Lingard fikk etter 55 minutter et tvilsomt straffespark som han sikkert satte i mål selv.

1- 4 og seieren var i boks, Manchester United trykket ikke like hardt på gasspedalen, men de var ikke helt ferdig med målene, mens dommeren fiklet frem fløyten fra lommen for å blåse av kampen viste igjen Paul Pogba klasse da han fant Jesse Lingard som driblet av Etheridge og helt uanfektet satte inn sluttresultatet 1 – 5.

Med seieren kryper de røde djevlene tilbake på sjetteplass, hvor laget er åtte poeng bak Arsenal. Cardiff er nummer 17 med 14 poeng.

Les på F7: Håper innvandrerkvinner ikke er like utro

Cardiff – Manchester United 1-5
Premier League
3′ 0-1 Marcus Rashford
29′ 0-2 Ander Herrera
38′ 1-2 Victor Camarasa
41′ 1-3 Anthony Martial
57′ 1-4 Jesse Lingard
90′ 1-5 Jesse Lingard