Man skjønner ting ikke er helt på stell i det meget konservative landet Chile når en økning i billettprisen på T-Banen i Santiago fører til opptøyer som varer i ukesvis. – Såpass ille har det blitt at det ikke lenger er mulig å gjennomføre vanlige serierunder

Uroen i landet og spesielt i hovedstaden hvor det offisielt bor 5 millioner mennesker, men i praksis bor mange flere, har gjørt til at det chilenske fotballforbundet har tildelt seriemesterskapet til Universidad Católica.

Les: Mourinhos stjernestøv drysset selv over Dele Alli

For seks uker siden ble kamper i ligaen utsatt, men nå er det bestemt at resten av rundene ikke blir spilt.

Avgjørelsen innebærer at Universidad Católica er utnevnt til mester for 14. gang i historien. Laget ledet med 13 poeng ned til Colo Colo etter 24 runder.

Protestene, som begynte 20. oktober, kommer på grunn av den ekstreme ulikheten som er i landet.  Minst 26 mennesker er drept som følge av opptøyene, og flere hundre er blitt såret.

Utviklingen i Chile har også medført at flere andre sportsbegivenheter har blitt flyttet eller kansellert.

Tidligere i november ble Copa Libertadores-finalen – Sør-Amerikas svar på European Champions League-fotballturnering – flyttet fra Santiago, Chile til Lima, Peru.

Kampene utenfor Chile har også blitt påvirket. Chiles fotballlandslag nektet å stille i vennskapet mot Peru tidligere, til tross for at det var en utekamp som kunne kjøres uten de store problemene.

– Vi er fotballspillere, men fremfor alt er vi mennesker og borgere.

«Akkurat nå har Chile langt viktigere prioriteringer enn neste onsdagens kamp,» skrev sjefen for Chiles landslag, Gary Medel, på Twitter den gangen.