Jordan Henderson må nok lete videre.

Vi husker da Ajax var den solide klubben med et av de beste akademiene, unge spillere og dyktige ledere, der totalsummen ga stor økonomisk og sportslig suksess. Alt annet enn situasjonen anno 2023/24.

I februar 2022 ble sportsdirektør Marc Overmars kastet ut av klubben etter «upassende oppførsel» overfor kvinnelige kollegaer. Sommeren 2023 forsvant suksesstrener Erik ten Hag til Old Trafford, etter dette har Ajax-spillerne måtte forholde seg til 5 ulike trenere (noen vikarer). I mai trakk mangeårig Ajax-boss Edwin van der Sar seg fra jobben. I september 2023 sparket klubben sportsdirektør Sven Mislintat etter fire måneder i jobben. September 2023 stormet Ajax-supporterne gressmatta etter tap mot Feyenoord og sportslig krise.

LES: Liverpool og Bayern München går for samme trener – igjen!

Etter nyttår har ting sett ut til å falle litt mer på plass for Eredivisie-giganten. 4. plass på tabellen og 28 poeng bak erkerival PSV gjør fortsatt vondt, men med Jordan Henderson i klubben har optimismen så smått kommet tilbake (hjalp ikke mot Aston Villa i Conference Leagues 8.-delsfinale). På tirsdag kom så nok en fotballbombe fra Ajax.

Klubbens administrerende direktør, Alex Kroes, er suspendert. Årsaken er at det har kommet frem at Kroes frem til han ble ansatt i august i fjor har kjøpt en haug med Ajax-aksjer ukentlig. Dette har fått Amsterdam-klubben til å søke juridisk rådgivning, der det fryktes at dette faller inn under innsiderhandel. You think?!

Jordan Henderson, som gikk fra ordede forhold hos Liverpool til kaos i Saudi-Arabia, opplever nå at heller ikke Ajax tilbyr spesielt med stabilitet. Og i sommer er det igjen ut på overgangsmarkedet for å finne ny trener – og administrerende direktør/styreleder.

Henderson har kontrakt til 2026, men vi får se om den tidligere Liverpool-kapteinen ønsker å være med på dette prosjektet.

ENGELSKE KLUBBER: Jack Grealish brukte opp sin siste mulighet