Dani Olmo

Det britiske sportsmagasinet Athletic skriver at hvis en av de spanske superklubbene følger opp sitt ønske om å hente tilbake den angripende midtbanespilleren Dani Olmo fra RB Leipzig i sommer, må de ta frem det store sjekkheftet.

For å være presis, de må bla opp 75 millioner euro som er prisen på 23-åringens exit-klausul.

Les: Ubeseiret UFC-mester Khabib Nurmagomedov venter på tilbud fra Real Madrid

Dani Olmo har vært åpen på at han gjerne flytter tilbake til hjemlandet på et tidspunkt. Den Terrassa-innfødte spilleren har faktisk aldri spilt for en spansk ligaklubb. Dinamo Zagreb snappet ham fra FC Barcelona sitt ungdomsakademi i en alder av 16 år.

Bundesliga-klubben RB Leipzig brakte ham et skritt nærmere den iberiske halvøya i januar 2020. Hans prestasjoner denne sesongen – fem mål og ti assist i 32 kamper for Julian Nagelsmanns – ser ut til å antyde at han kan dra lenger vest hvis han ønsker. – Det går ganske intense rykter om at Julian Nagelsmann ønsker å ta med seg Olmo til Bayern München etter en passende venteperiode.

Olmo er fortsatt kontraktsbundet til de tyske Red Bulls gjennom 2024. Athletic rapporterer at spanjolens nåværende exit-klausul er hele 75 millioner euro. Bare en absolutt himmelsk prestasjon for Luis Enriques landslag i sommerens EM kunne overtale Real Madrid eller FC Barcelona til å forfølge ham i år.

Les: Jose Mourinho: «Han burde forlate Italia nå og la meg være i fred!»

Spania har første kamp i EM mot Sverige på mandag.