Veselin Vujović

Veselin Vujović var en formidabel venstreback og er tidenes toppscorer for Jugoslavia med 738 mål på 183 landskamper. Han vant blant annet OL-gull under Sommer-OL 1984 og VM-gull med i Håndball-VM 1986. -Han var ekplosiv på banen og har tatt med seg den egenskapen inn i sin gjerning som håndballtrener og landslagssjef

Har bragt sporten i vanry

Veselin Vujović er landslagstrener for Slovenia og er nå idømt en bot på 48 000 kroner, ikke for noe han har gjort på landslaget med for noe som skjedde for klubblaget RD Koper i mars.

Det er selvfølgelig ikke like ille som det Ivar Hoff en gang klarte å bli sitert på om håndball: «Ikke er det fotball, og ikke er det damer».

Straffen kommer etter at Vujovic uttalte seg svært kritisk i media etter en tre kampers utestengelse han fikk for å ha dratt ned armen til en dommer som ga han gult kort. Han fikk deretter rødt kort.

Dette sa den europeiske håndballføderasjon (EHF) sin rett:

Retten oppdager at disse kommentarene klart utfordrene og truet dommernes integritet, upartiskhet og verdighet. Videre vil slike påstander som ikke er basert på noe annet element enn trenerens personlige og subjektive oppfatning trolig gi anledning til mistanke om mulige kampmanipulasjoner og troverdigheten til sporten.