Det er syv spillere på Arsenal sin salgsliste

Unai Emery (foto: arsenal, twitter)

Arsenal manager Unai Emery har satt opp en salgsliste på syv spillere for å sørge for økonomisk frihet for klubben.

Daily Mail hevder at Emery kun har et budsjett 45 million pund til spillerkjøp denne sommeren og at han har fått beskjed om å selge spillere hvis han vil ha mer å rutte med. Den spanske manageren har gått grundig til verks, muligens litt vel grundig ifølge enkelte.

Vinduet åpner 9 juni 

Midtforsvareren Shkodran Mustafi – en spiller som ble signert av Arsene Wenger for 35 millioner euro, men det kan vise seg å være vanskelig, husker vi rett har Mustafi vært på salgslistene en god stund.

Både Mesut Özil og Henrikh Mkhitaryan gjør kraftige innhogg i lønnsbudsjettet. Özil tjener 350,000 pund i uken, mens Mkhitaryan signerte en 180,000 pund i uken avtale da han kom fra Manchester United. – De er begge til salgs.

Skulle Arsenal igjen falle utenfor Champions League kvalifisering vil det være tøft å bære slike lønninger, forsvinner Mesut Özil og Henrikh Mkhitaryan fra Emirates vil de spare en formue, det vil også bli en betydelig besparelse å slippe Aaron Ramsey og Petr Cechs lønninger.

Arsenal vil også lytte til tilbud fra Carl Jenkinson, Mohamed Elneny, Calum Chambers og David Ospina – med de to sistnevnte på lån i henholdsvis Fulham og Napoli.

Danny Welbeck, som tjener rundt 80.000 pund i uken, er på utgående kontrakt og ferdig til sommeren.