«Det er opp til Kasper Dolberg»

Kasper Dolberg

Ajax sitt danske supertalent Kasper Dolberg er typisk for gode, men «uerfarne» spillere, han varierer stort, fra å på sitt beste score hat-trick på 18 minutter til å være helt usynlig. -Alax vil han skal være lenger i klubben og bli mer stabilt god, samtidig som Bundesligaklubben Hoffenheim står og frister. 

Ifølge nederlandske De Telegraaf ønsker den tyske klubben å gjøre en leieavtale med den 21 år gamle danske spissen, som har stoppet litt opp i Ajax i det siste.

Les: Og der kom endelig Philippe Coutinho avtalen

Ajax-trener Erik ten Hag vil foreløpig ikke bekrefte en overgang, men har følgende å si.

«Men det er viktig at han spiller mye. Om denne sjansen er større hos en annen klubb? Det er opp til ham. Han må kjempe for det»

Dolberg startet året som foretrukket spiss i Ajax, men har siden blitt forbigått av både Dusan Tadic og Klaas-Jan Huntelaar.

«Med Tadic som angriper fungerer teamet veldig bra og Huntelaar er veldig skarp, sier Ajax-trener Erik ten Hag.

«Men Dolberg har også spilt gode kamper. Det er ikke stabilt nok ennå, og du må være god i hver kamp i Ajax».

Hvis Dolberg kommer til Hoffenheim, blir han gjenforent med Erik ten Haags tidligere assistent i Ajax, Alfred Schreuder, som nå er hovedtrener hos tyskerne.

Les på Popidol: Den 21-år gamle Disney stjernen Bella Thorne bytter endelig til pornobransjen

Tidligere denne uken kunne Ekstra Bladet fortelle at Dolberg foreløpig tilbys klubber rundt om i Europa.

Ifølge den nederlandske avisen har det også vært et par klubber som har prøvd å få Dolberg på en permanent avtale, men ingen har ønsket å betale prisen som Ajax krever. Tilsynelatende var verken den franske OGC Nice, som ifølge lokalavisen hadde dansken som topp prioritet for å intensivere angrepet.

Kasper Dolberg var helt ute av troppen da Ajax avanserte til Champions League-kvalifiseringen tirsdag kveld med en 3-2 seier mot den greske PAOK.

Trener Erik ten Hag forklarte at troppen er bred, mens Ajax fotballdirektør Marc Overmars sa at Dolberg kunne være på vei ut.

«Noen få ting kan skje med Dolberg denne uken,» sa Overmars onsdag ifølge den nederlandske NOS.