Det blir vanskelig å tenke seg engelsk fotball uten Ashley Cole

Ashley Cole inntar tilstrekkelig med oksygen
Top Article ad

Det har vært en sann glede å følge den engelske fotballveteranen Ashley Cole (38), som meget suksessrik fotballspiller for både Arsenal og Chelsea, selvsagt har ikke gleden alltid vært like stor hvis du holder med motstanderne. 

Nå som det er slutt må vi innrømme til tross for at det er noen år siden han var på sitt beste at det  blir vanskelig å tenke seg engelsk fotball uten Cole.

Den meget sympatiske fotballspilleren som trolig går direkte inn i en ekspertrolle mens han venter på å bli manager annonserte på direkten i Sky Sports’ fotballstudio søndag ettermiddag at det en lag karriere som aktiv fotballspiller nå er over.

Les: Chelsea-legenden Ashley Cole har bestemt seg

Cole sa blant annet: «Etter en ordentlig tenkepause har jeg kommet fram til at det er på tide legge støvlene på hylla. Jeg ser fram til mitt neste kapittel, som forhåpentlig blir som trener. Jeg tar trenerkurs for tiden»

På sitt beste var det lettere å hoppe over enn å løpe rundt landslagsbacken som  vant tre Premier League-trofeer og også Champions League, Cole har 107 landskamper for England. Denne våren var han i Derby

Cole vant Premier League to ganger med Arsenal og én gang med Chelsea. I tillegg har han vunnet hele sju FA-cuptitler, én mesterligatittel, ett europaligatrofé og én ligacuptittel.

Cole debuterte for Arsenals førstelag i 1999, og i starten var han utleid til Crystal Palace i en kort periode. Senere gikk ferden til Chelsea, Roma og LA Galaxy før han avsluttet med en halv sesong i Derby County.

«Som unggutt forventet jeg aldri å spille en eneste kamp som proff. Å se tilbake nå og kunne si at jeg har spilt i VM og Champions League-finaler og har løftet Premier League-trofeer. Det er drømmen til en liten gutt. Jeg fullførte min drøm, og nå ser jeg framover»