Har det topp i England. (foto: tottenham)

Det er fem lag foran Manchester United i Premier League og en gigantbonus som venter Ole Gunnar Solskjær hvis han klarer å ta laget til topp fire og Champions League. 

Ifølge Mirror vil nordmannen få en bonus på to millioner pund, som etter dagens kurs tilsvarer litt over 22 millioner norske kroner. – Selv om det er teoretisk mulig å ta igjen Liverpool (48) og Manchester City(44) så er det i praksis en tilnærmet umulig oppgave og slik som Tottenham (42) spiller i år blir også de veldig vanskelige å ta igjen.

Festfotball

Manchester United i sin debutkamp mot Cardiff ble underholdene og en slags bekreftelse på at Ole Gunnar Solskjær var et riktig valg. Seier 1 – 5 og festfotball, men det var mot et av seriens svakeste lag. (Må sies at det blir en slags ironi i det faktum at Solskjær enda en gang «hjelper Cardiff til nedrykk).

Les: The Guardian har kåret verdens beste fotballspiller

Manager Mauricio Pochettino i Tottenham har svart grundig på kritikken om at alt i laget dreier seg om en mann Harry Kane, det vi så sist på lille julaften etter å ha ligget under var et helt lag som rundspilte Everton på Goodison Park. De gav seg ikke før det stod 6-2 på måltavla.

– Heung-min Son og Harry Kane scoret to hver, mens Dele Alli og Christian Eriksen begge tegnet seg på scoringslisten for de hvitkledde. Theo Walcott og Gylfi Sigurdsson scoret målene for Everton. – Tottenham møter Bournemouth på boksing day.

Så er det to lag igjen over på tabellen som står mellom Manchester United og topp fire. Chelsea som innehar plassen nå og Arsenal på femte, de har begge 37 poeng. Chelsea tapte sin kamp på lillejulaften mot Leicester, mens Arsenal hentet inn en komfortabel seier mot Burnley.

Det er i de nærmeste ukene Manchester United(29) har størst sjanse til å skulle ta igjen det tapte med en serie med forholdsvis enkle kamper. Vi må et godt stykke ut i januar før de møter et topplag. Tottenham 13 januar.

Boksing day, de seks øverste på tabellen:

Manchester United – Huddersfield

Leicester – Manchester City

Liverpool – Newcastle

Tottenham – Bournemouth

Brighton – Arsenal

Watford – Chelsea