Har hatt det gøy på jobb i Allsvenskan.(foto: häcken, twitter)

Det blir definitivt ikke enklere for de norske europa-farerne Bodø/Glimt og Molde utover høsten. 5.oktober får Molde besøkt av Bayer Leverkusen som er i knallform. – De leder Bundesliga med like poeng med Bayern München, med ingen tegn til å senke farten.

Molde hovedtrener Erling Moe og Bodø/Glimt hovedtrener Kjetil Knudsen får det tøft i møte med spillere som har godt i skole hos dem og hos sterke norske trenere som Ronny Deila og Per-Mathias Høgmo.

Les: Løpet er kjørt for Juventus

Mens Club Brugge inntar Aspmyra i Conference league. Den belgiske storklubben har bøtter med insideinformasjon om Bodø/Glimt etter at de kjøpte Glimt-stjerne Hugo Vetlesen i sommer for 7,75 millioner euro. Med Ronny Deila som hovedtrener og den ferske norske landslagsspilleren Antonio Nusa i stallen har norsk presse selvsagt erklært Club Brugge som norsk.

Les: Danmarks landslagskeeper Kasper Schmeichel tett på ny klubb etter brudd med Nice på «Deadline Day»

Leverkusen har startet tysk Bundesliga med et brak. Klubben står med full pott (ni poeng) og 11-3 i målscore etter tre kamper, og tidligere Glimt-spiller Victor Boniface har vært helt sentral.


Nigerianeren har fire scoringer og to målgivende pasninger hittil i debutsesongen. Han blir en mann Molde må passe seg for.
MFK åpner puljespillet med en lang reise til bortemøtet med Qarabag i Aserbajdsjan 21. september. Samme kveld skal Bodø/Glimt spille mot Lugano i Sveits.

Les: Villa-manageren er ikke i tvil om hvor det bærer for Liverpool

En innskutt tanke! – Man kan lure på hvorfor Norge, som har så mange fotballspillere på høyt nivå både på herre og damesiden ikke får det til å fungere på landslaget. Norge lader opp med Jordan på Ullevål på torsdag for neste ukes EM-kvalifiseringskamp mot Georgia på tirsdag 12.september.


I gruppen til Molde er også Per-Mathias Høgmo og hans Häcken. Fjorårets svenske mesterlag går i gang med Europa League i Tyskland.

Slik blir Europa-høsten for de norske lagene:
Molde: Qarabag (B, 21. september), Leverkusen (H, 5. oktober), Häcken (H, 26. oktober), Häcken (B, 9. november), Qarabag (H, 30. november) og Leverkusen (B, 14. desember)


Bodø/Glimt: Lugano (B, 21, september), Brugge (H, 5. oktober), Besiktas (H, 26. oktober), Besiktas (B, 9. november), Lugano (H, 30. november), Brugge (B, 14. desember).