Christian Gauseth

Det er vanligere med uavgjort resultat mot slutten av en sesong, sikkert flere årsaker til det, en av dem er trolig at for de lagene i bunn og topp blir poengene meget viktige og motivasjonen for å spille underholdene fotball mindre.

Med sier på søndag mot Jerv ville Mjøndalen i praksis allerede vært i Eliteserien, men det ble med uavgjort og 1 poeng. – Nå før tirsdagens kamp mellom Aalesund og Viking får de håpe på at Aalesund vinner og gjenerobrer førsteplassen i OBOS-Ligaen.

Les: Lewis Hamilton vinner VM neste helg

På søndag satte gjestene fra Grimstad et lite støkk i hjemmepublikumet etter bare fem minutters spill pirket Martin Hoel Andersen  ballen i mål, det tok lang tid, nesten en time før Christian Gauseth reddet et poeng.

Etter en imponerende vinnerrekke i høst fikk Mjøndalen nå sitt andre uavgjortresultat på rappen.

Sogndal kan glemme direkte opprykk, selv om de vant 1 – 2 mot Åsane på Myrdal stadion i går, det er for langt opp til andreplassen. Mjøndalen kan nå håpe på at Aalesund vinner mot Viking. Etter denne runden er det 9.poeng å spille om, ved Viking tap er det 5 poeng opp til Mjøndalen. – Det er trolig mer enn klubben rett utenfor Drammen har tenkt å gi ifra seg.

Les: Alexis Sanchez borte fra trening

NB: 1. og . 2 plassen rykker direkte opp i Eliteserien, mens de neste fire får sjansen gjennom en kvalifiseringsrunde.

1 Mjøndalen 27 54
2 Aalesund 26 53
3 Viking 26 49
4 Sogndal 27 45

 

Les på F7: Sliter landet ditt med arbeidsledighet – arranger VM i fotball