Det beste for Mjøndalen er hvis Aalesund vinner

Christian Gauseth

Det er vanligere med uavgjort resultat mot slutten av en sesong, sikkert flere årsaker til det, en av dem er trolig at for de lagene i bunn og topp blir poengene meget viktige og motivasjonen for å spille underholdene fotball mindre.

Med sier på søndag mot Jerv ville Mjøndalen i praksis allerede vært i Eliteserien, men det ble med uavgjort og 1 poeng. – Nå før tirsdagens kamp mellom Aalesund og Viking får de håpe på at Aalesund vinner og gjenerobrer førsteplassen i OBOS-Ligaen.

Les: Lewis Hamilton vinner VM neste helg

På søndag satte gjestene fra Grimstad et lite støkk i hjemmepublikumet etter bare fem minutters spill pirket Martin Hoel Andersen  ballen i mål, det tok lang tid, nesten en time før Christian Gauseth reddet et poeng.

Etter en imponerende vinnerrekke i høst fikk Mjøndalen nå sitt andre uavgjortresultat på rappen.

Sogndal kan glemme direkte opprykk, selv om de vant 1 – 2 mot Åsane på Myrdal stadion i går, det er for langt opp til andreplassen. Mjøndalen kan nå håpe på at Aalesund vinner mot Viking. Etter denne runden er det 9.poeng å spille om, ved Viking tap er det 5 poeng opp til Mjøndalen. – Det er trolig mer enn klubben rett utenfor Drammen har tenkt å gi ifra seg.

Les: Alexis Sanchez borte fra trening

NB: 1. og . 2 plassen rykker direkte opp i Eliteserien, mens de neste fire får sjansen gjennom en kvalifiseringsrunde.

1 Mjøndalen 27 54
2 Aalesund 26 53
3 Viking 26 49
4 Sogndal 27 45

 

Les på F7: Sliter landet ditt med arbeidsledighet – arranger VM i fotball