Chuba Akpom

Det kan være at noen på Old Trafford har lært at selv om en spiller har spilt i Nederland er det ikke en garantert suksess. – I hvertfall så langt er ikke Manchester United med på racet om et av få lyspunkter i den nederlanske klubben denne sesongen Chuba Akpom.

Den nederlandske klubben har skjerpet seg etter den tidligere landslagssjefen for Hellas John van ‘t Schip overtok midlertidig 30.oktober. Fra å faktisk være dypt nede i bunnstriden har de klatret til 8.plass i Eredivisie.

Les: Manuel Neuer fisker opp signaturpennen og sikter mot en «Dino Zoff»

Kan være at Ajax-spissen drar videre etter bare noen måneder på baken i Ajax.

TEAMtalk melder at både Crystal Palace og Fulham vil den regjerende Championship Player of the Year tilbake til Storbritannia i januar, bare seks måneder etter at han forlot Middlesbrough for Ajax.

Vil ikke være «superinnbytter»

Litt merkelig har Akpom har startet bare én kamp siden han kom til den nederlandske hovedstaden, selv om han har scoret fem mål på sine fire ligakamper på rad i november. Akpom er absolutt åpen for ideen om en overgang til Premier League og med Ajax skal være klar til å vurdere en låneavtale.

Crystal Palace og Fulham er begge veldig opptatt av en mulig avtale for 28-åringen, mens Everton, Burnley, Luton Town og Sheffield United også følger med på situasjonen.

Ajax ga Akpom en kontrakt til 2028 da de kjøpte ham i august. Han har siden klart å score fem mål fra 13 kamper for dem i alle konkurranser.

Ikke siden 2014-15-sesongen, da han var i Arsenal, har Akpom spilt i Premier League. Alternativene hans inkluderer alle de tre klubbene som vant opprykk fra Championship tidligere i år, samt Palace, Fulham og Everton.

I løpet av sommerens overgangsvindu solgte Fulham motvillig Aleksandar Mitrovic til Al-Hilal, og hentet inn Raul Jimenez fra Wolves som en erstatter – muligens bare på kort sikt.

I mellomtiden la Everton til Beto og Youssef Chermiti i frontlinjen deres, mens Palace ikke hentet inn noen ny spiss, de er selvsagt klar over at Odsonne Edouard og Jordan Ayew vil være uten kontrakt ved slutten av neste sesong.

Les på Radiosporten: Blir nå umulig for ny Manchester United-eier å overse utstøtt spiller på utleie