Bilde: Aalborg BK: Martin Samuelsen

23 år gamle Martin Samuelsen har trolig samme gener som Michael J Fox og Ole Gunnar Solskjær, han kommer til å se ut som en guttunge resten av livet. For fem år siden, mens han faktisk var en guttunge ble han hentet til West Ham etter å ha vært en del av Manchester City sitt akademi i noen år.

Godt skolert som han er skulle man tro West Ham ville gi han en sjanse eller to, istedenfor har det blitt en rekke utlån til klubber i England og Nederland og i 2019 også en tur til Haugesund.

Les: Joshua King kan sjokkere alle med Premier League retur

Nå er en ny låneavtale på plass, den norske vingen skal spille for Aalborg frem til den danske sesongen er ferdig.


Aalborg har imidlertid en opsjon som gjør at de kan hente Samuelsen på permanent basis. Det er Inge André Olsen som tidligere var sportssjef i Stabæk som trekker i trådene i den danske klubben, han er meget fornøyd med signeringen noe han forteller til klubbens sider: «Martin er en spiller som kanskje dro litt for tidlig til England, og som derfor ikke helt har forløst sitt store potensial. Han er gjennombruddsfarlig og direkte i sitt spill, og han kan bekle alle de tre fremste posisjonene. Hvis samarbeidet vårt blir som vi håper, blir det i Aalborg at han for alvor slår gjennom»

Les på F7: Strømprisen til værs med nyttårsrakettene

Samuelsen får tidligere Sandefjord-sjef Martí Cifuentes som hovedtrener. Det ser nordmannen frem til. «Jeg er veldig glad for å ha kommet til AaB. AaB er en klubb i utvikling som vil spille god fotball, og ut ifra mine samtaler med Cifuentes, er det tydelig at vi ønsker å spille den samme typen fotball. AaB ser ut som en god match for meg», sier Samuelsen.

Videre sier nordmannen at han håper å bli værende i den danske klubben også etter sesongen.

Olsen og Cifuentes er ikke de eneste Eliteserie-kjenningene i Aalborg. Både Iver Fossum og Daniel Granli spiller for klubben som for øyeblikket ligger på sjuendeplass i den danske superligaen.

Samuelsen har i vinter blitt koblet til en overgang til både Vålerenga og gamleklubben Haugesund.