Michel Platini med sin sjef Michel Hidalgo

Det kan virke litt rart nå som Frankrike er en fotballgigant med flere av de største stjernene i verden og med et ferskt VM mesterskap i lomma.

Da den tidligere Monaco midtbanespilleren Michel Hidalgo rykket opp fra assistentrollen og ble landslagssjef for Frankrike i 1976 var det for et lag som aldri hadde hentet hjem et internasjonalt mesterskap.

Les: Barcelona rives i stykker

Han startet opp et møysommelig arbeid med å bygge Frankrike sitt meget uorganiserte lag, han var selvsagt godt hjulpet å ha en av verdens aller beste spillere Michel Platini (9 mål i EM). – I 1984 kom belønningen i form av EM gull.

Les: Sky Sports: Odion Ighalo tilbudt 5 millioner i uken

«Som trener løftet Michel det franske laget til sine største høyder og valgte en vakker fotballstil som gjorde det mulig for hver enkelt av oss å bruke våre individuelle talenter fullt ut. Han gjenoppbygde fransk fotball på et internasjonalt nivå», sier Platini,


Hidalgos familie opplyser at han døde av naturlige årsaker i sitt hjem i Marseille. Han hadde vært syk i flere år, opplyser radiokanalen France Info.

Han var landslagssjef for Frankrike i åtte år fram til 1984. I fire år var Hidalgo også teknisk direktør for landslaget. Han ble senere fotballdirektør i storklubben Marseille.

Som spiller vant Hidalgo den franske toppdivisjonen tre ganger: Med Reims i 1955 og med Monaco i 1961 og 1963.