Den franske trenerlegenden Michel Hidalgo er død 87 år gammel

Michel Platini med sin sjef Michel Hidalgo

Det kan virke litt rart nå som Frankrike er en fotballgigant med flere av de største stjernene i verden og med et ferskt VM mesterskap i lomma.

Da den tidligere Monaco midtbanespilleren Michel Hidalgo rykket opp fra assistentrollen og ble landslagssjef for Frankrike i 1976 var det for et lag som aldri hadde hentet hjem et internasjonalt mesterskap.

Les: Barcelona rives i stykker

Han startet opp et møysommelig arbeid med å bygge Frankrike sitt meget uorganiserte lag, han var selvsagt godt hjulpet å ha en av verdens aller beste spillere Michel Platini (9 mål i EM). – I 1984 kom belønningen i form av EM gull.

Les: Sky Sports: Odion Ighalo tilbudt 5 millioner i uken

«Som trener løftet Michel det franske laget til sine største høyder og valgte en vakker fotballstil som gjorde det mulig for hver enkelt av oss å bruke våre individuelle talenter fullt ut. Han gjenoppbygde fransk fotball på et internasjonalt nivå», sier Platini,


Hidalgos familie opplyser at han døde av naturlige årsaker i sitt hjem i Marseille. Han hadde vært syk i flere år, opplyser radiokanalen France Info.

Han var landslagssjef for Frankrike i åtte år fram til 1984. I fire år var Hidalgo også teknisk direktør for landslaget. Han ble senere fotballdirektør i storklubben Marseille.

Som spiller vant Hidalgo den franske toppdivisjonen tre ganger: Med Reims i 1955 og med Monaco i 1961 og 1963.