Gerd Müller

Det er ikke mange som fyller ordet legende like godt som Gerd Müller. – Det å se han spille i sine glandslager på 70 tallet var som å oppleve en godt komponert symfoni. Han hadde absolutt alt, rytme, oversikt, målteft, rykk og etter hvert som hans legendestatus økte også en imponerende bart.

Den tyske legenden Gerd Müller er død. – Hans klubb gjennom 15 år klubb Bayern München kom med det sørgelige budskapet for noen minutter siden.

Klubben skrev: «FC Bayerns -verden står stille i dag. Klubben og alle dens fans sørger over Gerd Müllers død, som døde søndag morgen i en alder av 75 år».

Gerd Müller etterlater seg kona Uschi og en datter.

Storspiller og Bayern München -legend Gerd Müller døde søndag morgen. Klubben kunngjør dette på sine nettsider. Han etterlater seg kona Uschi og en datter.

«Det er en trist og mørk dag for Bayern München og fansen. Gerd Müller var den beste målscoreren noensinne, og en fin mann. Vi står sammen i denne dype sorgen sammen med kona Uschi og familien. FC Bayern hadde ikke vært klubben vi alle elsker hvis det ikke var for Gerd Müller. Hans navn og minne vil leve for alltid ”, skriver klubbens president Herbert Hainer.

I 2015 kunngjorde klubben at Müller hadde fått diagnosen Alzheimers.

Müller scoret 566 mål på 607 kamper for Bayern München. På landslaget scoret han 68 mål på 62 landskamper. I 1974 avgjorde Müller VM -finalen mot Nederland med sitt avgjørende mål. Spissen som ble kalt «Der Bomber» ble kåret til verdens beste fotballspiller i 1970 da han vant Balon D’Or.