Delt førsteplass i årets Trysilrypa

4386 deltaker på årets Trysilrypa. Foto: Jonas Sjögren/Trysil

Værgudene var ikke på Trysilrypas side da det tjuende jentearrangementet rullet i gang i dag. Det ble delt førsteplass i 6 km-klassen og en nykommer tok seier i 13 km-klassen.

I år har Trysilrypa 20-årsjubileum og det er 4386 deltakere på årets jentearrangement i Trysilfjellet. Av disse er det rundt 300 deltakere i terrengløpet, som i år er rekord for Trysilrypa terrengløp. Først i mål var de som løp 6 km klassen, og der ble det helt likt løp mellom lokale Mina Nerhagen og Jenny Marie Holter fra Jessheim.

Les: Der Spiegel: Ronaldo får rundt 1,6 milliarder kroner

Delt førsteplass i 6 km-klassen mellom Mina Nerhagen og Jenny Marie Holter. Til høyre Hilde Helseth som fikk tredjeplass. Foto: Jonas Sjögren

– Det ble kniving mellom meg og Jenny hele veien, helt fra vi tok av fra grusveien. Vi byttet på å ligge først. På slutten var det bare om å henge på henne, sa Mina Nerhagen som bor i Trysil, men løper 6 km for første gang. – Det var tungt, glatt, og gjørmete, så godt å være ferdig nå.

– Dette er mitt favorittløp i året og det var veldig gøy, sa en fornøyd vinner Jenny Marie Holter etter målgang.

Spennende spurt i 13 km-klassen

I 13 km-klassen var det Julie Sofie Aas som kom først i mål, med Marit Helen Syversen tett bak.

– Det var tungt. Jeg har aldri løpt her før og jeg er ikke vant til å løpe på steiner og sti. Men det var veldig gøy, sa vinner av 13 km-klassen Julie Sofie Aas. Vi var fire stykker som sprang sammen, og jeg ble hele tiden liggende bak på de steinete partiene. Men jeg satset på at jeg klarte å ta de igjen når vi kom ned på veien igjen. Og det klarte jeg jo.

God stemning på årets jubileumsarrangement

Årets jubileumsutgave av Trysilrypa har ingen deltakerrekord, men 4386 påmeldte er arrangementansvarlig for Trysilrypa, Gedde Enberget, fornøyd med.

– Jeg er fornøyd med deltakerantallet og med arrangementet så langt. Jeg er imponert over stemningen og alle smilende fjes her i dag, til tross for at værgudene ikke er med oss, sier Enberget. Nå gjør vi oss klare for en forrykende ettermiddag og kveld. Først skal damene feire turen over fjellet med afterrun og så er det jubileumskonsert med Postgirobygget i kveld. Det blir «gørbra». Konserten med Postgirobygget er så godt som utsolgt med nesten 900 solgte billetter.

Trysilrypa er et idrettsarrangement som eies av Destinasjon Trysil. Nybergsund IL er teknisk arrangør, men det er flere andre idrettslag i Trysil som er involvert under Trysilrypa. Totalt er 250 mennesker i sving fra onsdag til søndag under arrangementet. Trysilrypa ga i fjor omtrent 1 millioner kroner i dugnadsbidrag til idrettslag i Trysil.

Resultater Trysilrypa terrengløp 7. september 2019

6 km

1. Mina Nerhagen, 31:33

1. Jenny Marie Holter, 31:33

2. Hilde Helseth, 32:22

3. Liv Tone Heramb, 32:37

4. Kathrine Haugerud, 34:21

5. Sara Kristin Soleng, 35:56

13 km

1.Julie Sofie Aas, 1:14:44

2. Marit Helen Syversen, 1:14:45

3. Susanne Honkanen, 1:15:05

4. Hilde Brobakken, 1:15:50

5.Gunhild Nytrøen, 1:16:28

Komplett resultatliste 6 og 13 km løp