Fortsatte å spille som West Ham-gutten Declan Rice. (foto: arsenal, twitter)

Nicolas Pepe ble hentet til Emirates for rundt 72 millioner pund. Et voldsomt beløp for Arsenal, spesielt for fire år siden uten særlig sportslig suksess å skryte av. Fra første spark på ballen ble den ivorianske spilleren vurdert ut fra rekordsummen The Gunners investerte i angrepsspilleren. Det gikk som kjent ikke særlig bra for spiller, klubben eller supporterne. Da Declan Rice dro på seg Arsenal-drakta etter 105 millioner pund-signeringen, var pulsen hos den tidligere West Ham-kapteinen høyere enn normalt.

-Da overgangen gikk gjennom, var jeg svært nervøs på grunn av prislappen. Det er naturlig å tenke sånn. Du er et menneske og blir kjøpt for 105 millioner pund, det oppleves ikke normalt, begynner Rice til The Telegraph.

LES: Football-Insider kastet seg på telefonen da et vilt Liverpool-rykte tikket inn

-De første tre ukene av pre-season var skikkelig krevende med tanke på endringen. Når du er ny på jobben, startet du å føle deg etablert først etter noen uker, fortsetter 24-åringen.

Som fant ut hva han måtte gjøre for å ikke la seg hemme av den usynlige prislappen som hang rundt halsen når han spilte.

-Når det kommer til prislappen, tenker jeg egentlig ikke over det mer, jeg spiller bare kamper og forsøker å spille så bra som mulig. Det var det jeg hadde gjort hos West Ham som avgjorde prisen. Da jeg signerte med Arsenal, tenkte jeg bare: «Jeg må være Declan Rice, være meg selv. Ikke forsøk å gjøre noe annerledes, så vil alt gå smoothly» kommer det fra Rice.

TYSK FOTBALL: Nagelsmann skjønner EM-billetten fort blir en sovepute

Som også hadde prat med landslagskompis Jack Grealish.

-Jeg kunne se at Jack slet kanskje i starten, mentalt. Han var en 100 millioner pund-spiller, men spilte ikke så mye. Det var trolig litt annerledes for ham. Now he’s flying, og det samme er det for meg, avslutter Rice.

Rice brukte heldigvis noen uker på å knekke koden – som viste seg å være be Declan Rice.

Tabell, resultater og statistikk fra Premier League