Bossen for de gode Ajax-tider.. (foto: van der sar, twitter)B

Det er en trist sak for alle parter. For Ajax-sjef Edwin van der Sars blir det dobbelt dose, først som kompis til Overmars, så som sjefen hans. Ifølge en nederlandsk avis følger Ajax nå etter sin tidligere direktør for å ha tilbake pengene sine.

Nyheten slo ned som en bombe i europeisk toppfotball en søndag kveld i begynnelsen av februar. Ajax sin fotballdirektør Marc Overmars forlater klubben umiddelbart etter å ha sendt flere upassende meldinger over tid til kvinnelige ansatte, bekreftet Ajax på sine nettsider. To måneder tidligere kunne Edwin van der Sar stolt melde at de «vant kampen» om signaturen til Overmars. Ny kontrakt til 2026 var signert med den ettertraktede fotballdirektøren.

Les: Spansk media: Arsenal er tilbake på døra hos Real Sociedad

Så smalt det i februar. Overmars sa opp med øyeblikkelig virkning etter press fra Van der Sar og styret.

-Jeg finner situasjonen rystende for alle… I min rolle føler jeg meg også ansvarlig for å hjelpe kollegaer. Et sikkert sports -og arbeidsklima er virkelig viktig. Vi vil være ennå mer oppmerksomme på det i nærmeste fremtiden, sa direktør Edwin van der Sar ifølge Bold.

Edwin van der Sar og Marc Overmars før februar 2022.

Ifølge De Telegraaf er ikke denne saken over. Da Overmars signerte, hadde han forhandlet seg til et re-sign-on fee på rundt 13 millioner kroner. Den nederlandske avisen hevder kravet er sendt til Overmars. Hver eneste euro skal betales tilbake.

Les: Rekdal og gjengen kan begynne å grue seg – Bodø/Glimt ruler!