De siste fire store Ballon d’Or vinnere

Franz Beckenbauer har allerede fridd til Klopp.
Top Article ad

Ballon d’Or var lenge en europeisk pris, men den ble for noen år siden global. Vi har allerede vært innom 6 store spillere i vår gjennomgang. De er Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Ronaldo Luís Nazário de Lima, Zinedine Zidane, Johan Cruyff og Alfredo Di Stefano.

Les: Topp 10 Ballon d’Or vinnere

 

Michel Platini

Det er en evigvarende debatt i Frankrike om hvem som er tidenes beste franske spiller Michel Platini eller Zinedine Zidane.

Michel Platini var hemningsløs talentfull og har fått mye av æren for at Frankrike ble en fotballstormakt. Han var den ideelle nr 10 og en meget avansert spiller med et perfekt overeblikk. En ting som kjennetegnet han var å score mål når det gjaldt mest.


Platini vant Ballon d’Or 3 år etter hverandre i 1983,84 og 85, men hans beste år var uten tvil 1984 da han ledet Frankrike til sin EM seier med imponerende 9 mål i bare 5 kamper.

Vi velger i denne omgang å hoppe over hans virke som fotballpamp.

George Best
Karismatisk, hemningsløs talentfull og dritings, George Best var den første i en lang rekke virkelig store nummer 7 til å spille for Manchester United.

George Best, Bryan Robson, Eric Cantona, David Beckham og Cristiano Ronaldo. Noen av de fineste fotballspillerne på planeten spilte med nummer 7.

Jeg blir alltid litt lei meg når jeg tenker på George Best, det varte så kort. Ingen var bedre enn han til å drible, han var et opphav av triks, taktbytter. Han hadde en ekstrem ballkontroll som var en konstant plage for forsvarere, ihvertfall i kamper han synes var viktige.


Best vant Ballon d’Or i 1968, han var sentral i at Manchester United vant den europeiske cupen for første gang.

Best ble toppscorer i serien 1967/68 sesongen.

 

George Best var en stjerne som lyste kort, men kraftig på fotballbanen.

 

Ronaldinho

Det har bare skjedd en gang at Real Madrid fans har reist seg og applaudert en motspiller på Santiago Bernabeu. Det skjedde i 2005 da Ronaldinho fullstendig ødela Real Madrid og leverte Barcelona sin første La Liga tittel på seks år.

Da Barcelona signerte et ungt brasiliansk talent var de klare over hans utrolige talent, at det skulle starte en storhetsepoke for klubben var de ikke klar over. De hadde som alle andre sett hans utrolige prestasjoner som ung, noen av de ser du i videoen under.

 

Ronaldinho vant Ballon d’Or-prisen i 2005, og i noen år var det umulig å spille mot han, han var en teknikker som bare øste ut det ene kreative trikset etter det andre, motspillere ble løpende imellom sjanseløse.

Franz Beckenbauer

«Der Kaiser» er tidenes forsvarsspiller og han er nå en av de virkelig sterke i Tysk fotball.

Tyskland og Bayern München-legenden Franz Beckenbauer ledet Tyskland og Bayern München til enorm suksess han vant 4 Bundesliga titler, 3 europeiske mesterskap og til og med VM.

Beckenbauer startet sin karriere som en defensiv midtbanespiller, og gjorde snart skiftet til forsvaret der han var banebryter for «feierollen». Strålende på ballen og en utmerket leser av spillet, var tysken en viktig årsak til Münchens dominans i Europa.

Den legendariske forsvareren vant 2 Ballon d’Ors i 1972 og 1976 for sitt fantastiske spill for både Vest-Tyskland og Bayern München.