Andres Iniesta

Vi har fått hjelp av Forbes for å finne ut av hvem som tjener mest, deres toppliste over hvem som tjener best innen sport, inkludert 14 fotballspillere. (For første gang siden 2014 er den samlede inntekten for de 100 best betalte sportsstjerner nedadgående).

Tallene inkluderer premiepenger, lønn og bonuser opptjent mellom 1. juni 2019 og 1. juni 2020, men helårslønnen telles for spillere som har kontrakter som løper til slutten av 2019/20 sesongen.

Les: Roma har ikke lyst å bare låne Chris Smalling

Nr 14. Sergio Ramos – 21,8 millioner dollar
Real Madrid-skipperen raket inn over 16 millioner pund forrige sesong, hovedsakelig gjennom sin kontrakt på Bernabeu.

Ramos tjente rundt 14 millioner pund gjennom lønn og gevinster og ytterligere 2,2 millioner pund fra ekstrainntekter, 34-åringen har sponsoravtaler med Nike og det belgisk-brasilianske drikkeselskapet AB InBev.

Nr 13. Gareth Bale – 25,2 millioner dollar

Ikke rart at den golfgale waliseren er glad for å bli der han er. Og ikke så rart Real Madrid vil kvitte seg med en spiller som lenge har vært henvist benken eller tribunen.

Bale, hvis avtale hos Real løper til 2022, tjente £ 14,6 millioner i lønn og £ 4,1 millioner fra ekstra innteketer i fjor.

Nr 12. Alexis Sanchez – $ 25,6 millioner dollar
Sanchez brukte sesongen 2019/20 på lån hos Inter, og Manchester United ble til slutt enige om å la ham dra på en gratis overgang for å oppnå en fast avtale med den italienske laget.

Chileneren fortsatte å tjene enorme lønninger mens han var utlånt, og tok inn 18,6 millioner pund det siste året fra lønnen og 0,7 millioner pund fra ekstrainntekter.

Nr 11. David De Gea – 25,7 millioner dollar
Spanjolen ble den best betalte keeperen i verden da han signerte en ny kontrakt med United i fjor sommer, den nye lønna ble på hele17,2 millioner £ i lønnsutbetalinger.

De Geas sponsoravtaler med Adidas og Pepsi hjalp ham også til å tjene ytterligere 2,2 millioner pund.

Nr 10. Antoine Griezmann – 26,7 millioner dollar
Den franske spissen forlot Atletico Madrid i fjor sommer for å pene en femårskontrakt med Barcelona, ​​og hans nye vilkår ga ham 16 millioner pund i fjor.

Griezmann hentet også inn £ 4,2 millioner fra ekstrainntekter og har langsiktige sponsoravtaler med Puma og Huawei.

Nr 9. Oscar 27,5 millioner dollar
Oscars overgang til kinesiske Super League-side Shanghai SIPG sørget for at mange sperret opp øyene i 2017, den kreative midtbanespilleren som forlot Chelsea i sin beste alder etter å ha løftet to Premier League-titler på Stamford Bridge.

I følge Forbes firedoblet brasilianeren sin ukentlige lønn ved å dra til asia, selv om nye lønnsregler betyr at han ikke vil kunne fornye sin nåværende lønn.

Nr 8. Paul Pogba – 28,5 millioner dollar
Livet har ikke alltid vært enkelt for Pogba i Manchester United siden han kom tilbake fra Juventus i 2016, men bankbalansen sliter absolutt ikke.

Franskmannen tjente £ 17,4 millioner fra lønnen og ytterligere £ 4,1 millioner fra påtegninger i fjor.

Nr 7. Mesut Ozil – 28,7 millioner dollar
Arsenal-fans – se bort nå. Ozil strålte ikke akkurat på banen for Gunners i 2019/20, og scoret ett Premier League-mål i 18 kamper, men han fortsetter å rake inn en massiv lønn.

Vilkårene hans i Nord-London, som løper ut neste sommer, tjente ham £ 17,5 millioner i fjor, med ytterligere £ 4,2 millioner som kom inn ekstra.

Nr 6. Andres Iniesta – 29,6 millioner dollar
Den spanske maestroen avsluttet en 22-årig periode i Barcelona for å bli med den japanske laget Vissel Kobe i 2018 på en lukrativ treårig avtale som tjente ham 20,1 millioner pund i 2019/20.

Iniesta hentet inn ytterligere 2,3 millioner pund fra diverse, inkludert det japanske fottøyfirmaet Asics, mens vingården hans nå har produsert i et tiår.

Nr 5. Kylian Mbappe – 33,8 millioner dollar

Den VM vinnende PSG-spissen tjente £ 15,7 millioner i lønn og £ 9,8 millioner fra ekstrainntekter i 2019/20.

Fortsatt bare 21, har Mbappe ytterligere to år igjen til å løpe på sin nåværende avtale i Paris, og i fjor ga Nike ut sin første Mercurial-sko i desember.

Nr 4. Mohamed Salah – 35,1 millioner dollar
Salah signerte en ny femårsavtale i Liverpool i 2018, og tjente £ 17,5 millioner på kontrakten det siste året.

Den egyptiske er ansiktet til Adidas ’Adicolor’ sportsklær, og tjente £ 9 millioner ekstra fra andre sponsorer som inkluderer Electronic Arts, Vodafone-USD og DHL.

Nr 3. Neymar – 95,5 millioner dollar
Brasilianerens lukrative femårskontrakt i Paris har ytterligere to år igjen å løpe, og tjente ham £ 53,3 millioner det siste året.

Fotballens dyreste spiller noensinne brakte også inn ytterligere 18,9 millioner pund gjennom sitt brede utvalg av sponsorer som inkluderer Red Bull, Beats og Gillette.

Nr 2 Lionel Messi – 104 millioner dollar
Messi er kanskje ikke overlykkelig over Barcelonas nåværende tilstand, men han blir i det minste vakkert belønnet for sin forbløffende individuelle innsats.

33-åringens lønnsinntekt i fjor var på 54,4 millioner pund, mens det var massive ekstrainntekter – han har sponsoravtaler med Adidas, Gatorade, Mastercard, Pepsi og Huawei – var verdt ytterligere 24,2 millioner pund.

Nr 1. Cristiano Ronaldo – 105 millioner dollar

Den portugisiske superstjernen er en ikonisk skikkelse i sporten, den mest fulgte atleten på sosiale medier med mer enn 200 millioner Instagram-følgere, og Juventus sin ’pin-up-stjerne.

Han tok faktisk en lønnskutt for å dra til Italia, men synes ikke så synd på ham; Ronaldos lønn tjente ham £ 45,4 millioner i fjor, og en rekke sponsoravtaler, fra Nike til Unilever og Herbalife, brakte inn hele 34 millioner kroner.