Alisson Becker

Det er ikke lett å være keeper, de er de første som får skylden og den siste som får ros, å være keeper kan være en utakknemlig oppgave.

Her er de 10 beste målvaktene i verden, basert på prestasjoner denne sesongen og deres betydning for deres respektive lag. Det betyr at noen store navn – inkludert den skadde Real Madrid-stjernen Thibaut Courtois – er ute av listen.

Les: Er ønsket i Manchester United, Juventus og Real Madrid i «nær fremtid»

10: Jan Oblak

Jan Oblak har vært blant verdens beste i et tiår nå, og selv om han har hatt noen hårete øyeblikk denne sesongen for Atletico Madrid, presterer han fortsatt på sitt beste med jevne mellomrom.

9: Michele Di Gregorio

Alle som ikke følger Serie A tett har kanskje ikke hørt om Michele Di Gregorio, men denne sesongen har italieneren vært en av de beste keeperne som finnes.

Monza-skuddstopperen har kun sluppet inn 17 mål på 23 ligakamper denne sesongen, og har reddet bemerkelsesverdige 84,5 prosent av de 103 skuddene han har møtt.

8: Manuel Neuer

Neuer, som den beste målvakten i verden i store deler av karrieren, ser ikke ut til å ha bremset for mye under sitt nesten årelange fravær med et brukket bein.

7: Ederson

Selv om Ederson ikke er den beste målvakten når det kommer til skuddstopping (selv om han fortsatt er ganske god), er det rett og slett ingen bedre når det kommer til distribusjon.

Det er ingen keeper som passer Pep Guardiolas system i Manchester City bedre enn ham,

6: Unai Simon

Unai Simon opplevde et lite fall forrige sesong, men denne sesongen har han minnet alle på hvorfor han kunne fortrenge David de Gea som Spanias nummer én.

Bare Real Madrid har sluppet inn færre mål enn Athletic Club i La Liga denne sesongen, og Simon er en stor grunn til det.

5: Mike Maignan

Å erstatte Gianluigi Donnarumma i AC Milan var ingen enkel oppgave, men Maignan har etablert seg som en av de beste målvaktene i verden siden han flyttet til San Siro i 2021.

Nå som Frankrikes nummer én etter Hugo Lloris internasjonale pensjonering, er det ingenting som hindrer 28-åringen i å bygge en ekstraordinær arv.

4: Gianluigi Donnarumma

Donnarumma har hatt sine kritikere siden han flyttet til Paris Saint-Germain i 2021, men den italienske stjernen er tilbake på sitt beste denne perioden.

Bare 25 år gammel er det skummelt å tenke på hva han kunne oppnå før han går av med pensjon.

3: Lukas Hradecky

Xabi Alonsos Bayer Leverkusen stikker av med Bundesligaen, men de kunne ikke ha klart det uten Lukas Hradecky.

Den finske stjernen har vært en pålitelig keeper siden han kom til Eintracht Frankfurt for ni år siden, og han har bare forbedret seg siden han kom til Leverkusen. Å slippe inn bare 16 mål på 22 ligakamper er mektig imponerende.

2: Yann Sommer

Inter Milan-fansen trodde de nedgraderte da de erstattet Andre Onana på Manchester United med Yann Sommer i fjor sommer, men den sveitsiske stjernen har vært et utrolig kjøp.

Veteranens fordeling denne sesongen har vært suveren, mens han har sluppet inn kun 12 mål på 24 Serie A-kamper denne sesongen. Inter vil vinne Scudettoen og Sommer vil ta en enorm ære.

1: Alisson Becker

Liverpool-keeper Alisson Becker er utvilsomt den beste målvakten på planeten akkurat nå!

Brasilianeren er nest etter Ederson når det gjelder distribusjon, men han har overtaket når det kommer til å stoppe skudd, kommandere straffefeltet og gjøre avgjørende intervensjoner.

Han kostet Liverpool 70 millioner pund i 2018, men han har vært verdt hver eneste krone.

Les på Spanskfotball: Nå som Xavi Hernandez slutter er døren åpen for David de Gea

Har fått innspill i kveld om at Aston Villa keeper Emiliano Martinez burde være med på listen. Leser Vegard Hammern Vognild skriver i en mail i kveld: «Han har vært en avgjørende betydning for at Villa ligger så høyt som de gjør, i tillegg til at han ble kåret til VM’s beste, og av FIFA kåret til verdens beste. – Da virker det litt merkelig at han ikke er topp 10 engang.»

Jeg må si meg enig. Fortsetter han slik vil han garantert være med neste gang..